[media_details]

September 10, 2007

rivalii lui dogan din turcia, scosi la vanzare

Filed under: media,tranzactii,turcia — iann @ 1:14 pm

al doilea grup de media din turcia ar putea face obiectul unei preluari iar compania lui Rupert Murdoch, News Corp., se numara printre cele 10 firme care si-a exprimat interesul pentru el. activele media ale grupului Merkez Yayin Holding [care cuprinde printre altele postul de televiziune ATV si cotidianul Sabah] au fost evaluate la 1.1 miliarde $ si scoase la vanzare de catre The Savings and Deposit Insurance Fund (TMSF), in incercarea de a recupera o parte din banii pe care unul din actionari, Dinç Bilgin, i-ar fi sifonat de la Etibank, care ulterior a intrat in faliment. grupul Dogan nu poate prelua nici unul din active din cauza posibilitatii instaurarii monopolului pe zona media in turcia.

News Corp. activeaza deja in Turcia de anul trecut cand a cumparat 56% din actiunile uneia din cele mai mari retele de televiziune, Huzur Radyo TV, de la Ihlas Yayin Holding pentru 82 milioane $ si a redenumit-o Fox. mai este prezent de asemenea in Turcia prin intermediul diviziei de outdoor. Merkez Yayin Holding apartine lui Turgay Ciner, unul din miliardarii turci care figureaza in topul Forbes, si care a preluat in 2003 grupul Sabah, printr-o intelegere cu TMSF, pentru 433 milioane $, din care 18.5 milioane $ cash si 19.5 milioane $ platibili transe semi-anuale timp de 10 ani .

promo: poti gasi frigider la unicul magazin online de sapte stele din Romania –> marketonline.ro

Advertisement

1 Comment »

  1. […] record aplicata de autoritatile fiscale doua note aici: 1. Dogan este al doilea grup turc care se confrunta cu o astfel de problema dupa Merkez Yayin Holding 2. problema probabil se va rezolva politic pentru […]

    Pingback by axel springer in expansiune « [media_details] — December 1, 2009 @ 5:11 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: