[media_details]

September 14, 2007

pro[a]tv viena

Filed under: europa,romania,tv — iann @ 12:43 pm

se pare ca nu doar austriecii fac achizitii in Romania [petrol, banci, asigurari, etc]. de data asta romanii ataca viena dar pe zona de TV. cotidianul austriac “Oesterreich” [citat de evenimentul zilei] noteaza ca cme/mediapro este favorit pentru achizitionarea singurului post privat cu acoperire nationala, ATV. negociator este mentionat chiar Adrian Sarbu, care ar fi purtat discutii cu actionarul majoritar al postului detinut de BAWAG, iar valoarea tranzactiei ar depasi 50 de milioane de euro. ziarul austriac nu face precizarea daca ofertantul este cme sau chiar grupul detinut de sarbu, media pro. ramane sa aflam pe  24 septembrie.

2 Comments »

  1. Ofertantul va fi CME. Nu are nici un sens ca Sarbu sa investeasca 50 de milioane din banii lui in Austria. Piata de publicitate din Romania va ajunge le la 500 de milioane net in 2009 (potrivit Initiative) sau in 2010 (potrivit lui Bogdan Enoiu, intr-un interviu pe care mi l-a dat azi). Adica se va dubla in 3 sau 4 ani. Cum Sarbu are un share urias din publicitatea din Romania, the return on investment in media romaneasca va fi uriasa. In Austria se va schimba cel mult temperatura din termometre, ca piata lor e foarte asezata. Asadar, cu banii lui, va investi in Romania, si va lasa CME sa investeasca in tarile civilizate, cu curbe aplatizate.

    Comment by Alexandru Raducanu — September 14, 2007 @ 6:08 pm | Reply

  2. Va ca n-am completat propozitia, voiam sa spun ca piata va atinge miliardul, in 2009 sau 2010. Romania este acum marea placinta, pentru urmatorii ani. De aia se cumpara in draci orice, in publicitate sau media.

    Comment by Alexandru Raducanu — September 14, 2007 @ 6:10 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: