[media_details]

March 24, 2009

HBO cumpara ProTV

Filed under: europa,romania,tranzactii,tv,ww — iann @ 12:17 am

unul din cele mai mari conglomerate media din lume, Time Warner, cumpara Central European Media Enterprises [investitia in media a lui Ronald Lauder], companie condusa de Adrian Sarbu. mai bine zis participa la marirea capitalului printr-o oferta directa de 240 milioane dolari [178 milioane €] si emitere de noi actiuni prin intermediul careia obtine in schimb 31% din actiuni, devenind astfel cel mai important actionar. este a doua miscare de vanzare de actiuni a lui Lauder dupa ce in 2006 daduse jumatate din partea sa fondului de investii Apax Partners. daca News Corporation a lui Murdoch da semne ca renunta la operatiunile TV sud-est europene iata ca un alt mare jucator american isi face aparitia pe piata europeana unde isi disputa intaietatea RTL si SBS.

in vremuri de recesiune nici Time Warner [care detine printre altele reteaua pay-tv HBO] nu sta pe roze financiar insa separarea recenta a operatiunilor de cablu si prognozata vanzare a operatiunilor de internet [AOL] face sa aiba suficient cash pentru investitii. tranzactia Time Warner CME are de fapt mai multi de 3 castigatori: TW, Lauder si Adrian Sarbu care pe langa securizarea incasarilor pentru ultimii 5% din ProTV SA obtine acces si pentru celelalte business-uri care le controleaza in Romania [productie si distributie de film] la un reteaua Warner Bross detinuta de TW. si nu ar fi exclus daca tocmai s-a lansat editia romaneasca a revistei Forbes sa asistam si la un CNN local iar echipa de vanzari de la ProTv sa vanda publicitatea si pe HBO, Cinemax sau Cartoon Network.

later: niste cifre interesante gasiti si la orlando [>]

Pe acelasi subiect puteti citi si:
o-la-la, sarbu in actiune
vrajitorul se muta din pache in lauder palace

3 Comments »

  1. legat de vanzarea de publicitate pe HBO si Cinemax, nu cred ca se va intampla chiar asa, posturile mentionate avand, in Europa Centrala, doar 33% actiuni Time Warner, din cate stiu (daca, in ultimii 5 ani, nu s-a schimbat ceva). restul de 66% sunt impartite in mod egal de catre Sony Pict Telev Intl/ Columbia si Disney/Buena Vista.

    Comment by reverii — March 25, 2009 @ 11:45 am | Reply

  2. Sincer nu vad mare smecherie
    Filme de la Warner aveau in exclusivitate de mult timp. Iar lansarea de canale cu filme(seriale) Warner nu impresioneaza cu nimic ..atata timp cat ele iau bataie de la emisiuni de divertisment pur romanesti cum s-a intamplat cu Harry Poter saptamana trecuta(un exemplu)
    Si apoi ..Jetix viitor Disney e mai tare decat Cartoon, filmele de la Columbia/Sony picture sunt cu mult peste tot ce face Warner..etc etc
    In rest astept RTL

    Comment by paki — March 25, 2009 @ 3:31 pm | Reply

  3. […] acelasi subiect puteti citi si: – HBO cumpara ProTV – CME devine proprietar unic al Studio 1+1 Ucraina Leave a […]

    Pingback by CME isi vinde operatiunile din Ucraina? « [media_outlet] — July 3, 2009 @ 12:18 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Blog at WordPress.com.