[media_details]

April 4, 2012

REVISTA VREMII [1921-1924]

Filed under: covers,periodice,publishing,romania — iann @ 4:07 pm

Revista vremii [politice, literare si economice]: apare la Bucuresti in perioada 30 octombrie 1921-20 aprilie 1924. Formatul este unul inalt [23.5 x 30 cm] in 16 [20] de pagini, frecventa de aparitie este bilunara [apare duminica, odata la doua saptamani] iar un numar costa 4 lei. Directori sunt Grigore GAFENCU si Sebastian SERBESCU, ambii avocati. Gafencu avea 29 de ani in anul lansarii [1921].

Eram tentat sa spun ca este primul proiect editorial in care este implicat viitorul diplomat de cariera Grigore GAFENCU insa putin mai devreme in 1921 atat Gafencu cat si Serbescu apar si actionari fondatori ai Societatii Comerciale ”ORIENT-RADIO / RADOR” [ulterior Agerpres], societate anonima de informatiuni telegrafice, infiintata in acelasi an [autorizatia de functionare este data de Tribunalul Ilfov, Sectia Comerciala, la 28 iunie/11 iulie 1921, actul constitutiv ar fi fost publicat in Monitorul Oficial nr. 75/8 iulie 1921] alaturi de SOCIETATEA GENERALA de PUBLICITATE S.A. [ Carol Schulder si S. Berger// concesionarii spatiilor de publicitate de la Adevarul/Dimineata].

SOCIETATEA GENERALA de PUBLICITATE S.A. [anterior agentia/regia de publicitate Carol Schulder si S. Berger] era de alfel si concesionarul exclusive pentru publicitate al revistei Revista Vremii, care aveam cam 4 pagini de reclama [din cele 16] cu aduri pentru banci si firme de asigurari etc.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: