[media_details]

March 30, 2011

Pro Video se extinde in Cehia si Slovacia

Filed under: cehia,europa,tranzactii — iann @ 1:00 pm

CME pariaza puternic pe filme, compania urmand sa plateasca 11 milioane $ pentru achizitia Bontonfilm, unul din cei mai importanti distribuitori de film [cinema & home entertainment] din Cehia si Slovacia. Bontonfilm a fost detinut de fondul de investitii Bancroft [prezent si in Romania] si a avut venituri de  37 milioane $ in 2010, cu un profit brut de aproximativ 2.6 milioane $.

ce nu s-a consemnat in articole este faptul ca Bontonfilm detine licentele de difuzare pentru unele din cele mai importante studiouri de la Hollywood
CINEMA: Universal, 20th Century Fox si Paramount/ DreamWorks
HOME ENTERTAINMENT [DVD/Blu-Ray]: Universal, 20th Century Fox, Sony Pictures si  DreamWorks, la care cel mai probabil se va adauga cat de curand Warner Bros [actionar CME]

in Romania, Pro Video reprezinta pe zona de Home Entertainment: Warner Bros, Sony Pictures si mai nou si Walt Disney Studios si cel mai probabil va detine in viitorul apropiat si licentele pentru cinema/TV.  tot pe drepturile HE Universal+Paramount sunt la Audiovisual [fostul Prooptiki, care a pierdut Sony+Disney] iar20th Century Fox e la Odeon.

este interesant cum dupa sistemul TV, CME isi duplica business-ul de distributie si incearca sa atraga venituri non-advertising si cum livreaza content pe toate platformele: TV, Cinema, Home Entertainment [DVD/Blu-Ray] si VOD [ca sa intelegem in ansamblu discutia] si in acelasi timp se protejeaza impotriva companiilor de cablu care isi fac canale proprii de filme.

Audiovisual ramane doar cu Universal+Paramount, Disney si ceva independenti. Asta inseamna ca vor avea probleme cu mentinerea ca #1 pe piata. Vine ProVideo tare din urma, cu al sau Warner, multe multe filme independente bune si acum cu Sony.
Pe planul doi raman in continuare Odeon cu Fox

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: