[media_details]

March 18, 2011

povestea unor schimbari

Filed under: publishing,romania,web — iann @ 6:18 pm

pe scurt datele sunt asa: Cosmina Noaghea se va alatura echipei conduse de Sarbu la Praga unde va ocupa o noua pozitie in cadrul CME, in timp ce Orlando Nicoara preia operatiunile locale ale afacerilor romanesti  [Mediafax Grup: Mediafax + Publimedia + Apropo/MediaPro Interactiv]

CME >> Lauder trebuie sa decida pana in 2013 ce va face cu CME. Ori sa o vanda cu totul  lui Time Warner [daca acestia o vor] or sa schimbe iar managementul asa cum a procedat cu Garin /Sarbu. Actionarii sunt nervosi, veniturile au scazut in 2010 si nici 2011 nu se anunta mai bun, valoarea actiunilor la Bursa stagneaza  iar ultima polemica a lui Sarbu cu Dvorak [seful Nova/Cehia] soldata cu inlaturarea ultimului a fost stinsa doar prin achizitionarea de catre TW a celor 5,5% detinuti de fondul ceh PPF Investments. In acest timp Sarbu trebuie sa ia decizii radicale si un prim pas este aducerea Cosminei, care inclin sa cred ca se va ocupa de restructurare.

Cosmina Noaghea: [desi e posibil sa fiu subiectiv pentru ca am lucrat o scurta perioada cu ea in Publimedia] a indeplinit obiectivele fixate de proprietar/actionar. I se pot reprosa poate destule iar cu siguranta unele decizii au fost nepopulare insa scopul a fost atins : restructurare. Perioada de expansiune si exuberanta din managementul lui Dragos Stanca a fost urmata, apoi pe fondul crizei si a prabusirii printului, de inchideri si disponibilizari: saptamanalele locale si mai multe reviste, decizii care au afectat si fanionul de profit Ziarul Financiar.

Orlando Nicoara: cel mai longeviv si influent om din online-ul romanesc preia o companie unitara si curatata, o fabrica de continut si de audienta. Este sa zicem corporatist primul executiv venit din WEB si care preia controlul unei companii multimedia [adica niste venituri de niste [zeci] milioane de euro]. povestea domniei lui abia incepe si vom povesti despre ea intr-un viitor episod radiofonic.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: