[media_details]

January 21, 2011

Cinema City devine al treilea operator de cinema din Europa

Filed under: cinema,europa,tranzactii — iann @ 5:12 pm

 Cinema City International [CCI] a cumparat lantul de cinematografe Palace Cinema pentru 28 de milioane de euro, adica 141 ecrane in 15 multiplexuri din Ungaria, Cehia si Slovacia, tranzactie in urma careia CCI devine al treilea operator de cinema din Europa. CCI a preluat 100% din 4 companii de la Palace Cinemas (Central Europe) BV [controlat de fondul de investitii ARGUS CAPITAL] care operau 8 multiplexuri cu 65 ecrane in Cehia, 4/47 ecrane in Ungaria si 3/ 29 ecrane in Slovacia [prilej cu care intra pe aceasta piata]. Palace Cinema a avut venituri de 44 de milioane de euro in 2010.

CCI i-a platit lui Argus 21,4 milioane euro cash si si-a asumat plata a 6,6 milioane euro reprezentand credite si datorii. Pretul tranzactiei a fost stabilit ca multiplu de 6 EBITDA pentru rezultatele Palace Cinema din 2010. In urma acestei achizitii Cinema City ajunge la 866 ecrane in 90 de multiplexuri in 7 tari (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Israel) fata de 725 in 75 de multiplexuri anterior. In 2010 a vandut 30.5 milioane de bilete de film [+11.1% fata de 2009] si are 4,000 de angajati.

Cinema City este unul din cei mai importanti operatori si din Romania, unde a deschis primul sau cinema in 2007. Ultimul sau cinema deschis a fost in septembrie 2010 la Arad. CCI opereaza 8 multiplexuri cu 82 de ecrane in 7 orase (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Bacau, Pitesti si Arad). Compania spune ca veniturile sale din Romania au fost de 9,1 milioane euro in primul semestru al lui 2010.

Pe acelasi subiect puteti citi si:
>> inca un mall, inca un operator de multiplexuri

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: