[media_details]

May 3, 2010

Infopress, o afacere de fonduri

Filed under: printing,romania,tranzactii — iann @ 6:56 pm

cea mai mare companie de servicii tipografice din Romania, Infopress Group, a fost preluata de fondul de investitii GED intr-o tranzactie de peste 12 milioane de euro de la grupul islandez Kvos. Kvos preluase in 2005/2006 [decembrie/ianuarie] Infopress de la un alt fond de investii Baring Central European Fund [care detinea aproape 80%] pentru o suma estimata la 25 milioane de euro. Baring achizitionase Infopress de la  Albert Andras in 2001 pentru 5,8 milioane dolari.

Kvos cu operatiuni tipografice in Islanda [tipografiile Oddi] si cu o fabrica in Polonia avea planuri mari pentru Infopress si Sud-estul Europei. Initial o alta achizitie in Bulgaria dar la care a renuntat ulterior apoi o tipografie in Ungaria si o alta de la zero in Bucuresti. Criza pare sa le fi stricat planurile si iata opteaza pentru un exit mai ales ca pe langa scaderea pietei se confruntau si cu concurenta nemtilor de la EDS [detinut de fondul 3i], ale caror operatiuni sunt conduse in Romania de Albert Andras.

Imediat dupa achizitie GED face si prima miscare numindu-l  ca CEO pe Geza Petroczki, unul din fondatorii si veteranii Infopress. Infopress Group a avut o cifra de afaceri de 55 milioane de euro in 2009 [fata de 67,8 milioane euro in 2008 si pierderi de 4 milioane de euro].

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: