[media_details]

February 18, 2010

CME cumpara postul TV nr. 1 din Bulgaria de la Murdoch

Filed under: bulgaria,tranzactii,tv — iann @ 6:06 pm

dupa ce in urma cu 1 luna CME facuse rost de 300 de milioane dolari din Ucraina, acum in prag de primavara mai pune inca 100 si il convinge pe domnul Murdoch sa le cedeze Btv adica un Fox sau un ProTV bulgaresc la doar 400 milioane de dolari [aproximativ 300 milioane euro].

tatonarea dureaza de prin vara lui 2008 cand Murdoch zicea ceva de 1 miliard de euro [suedezii de la MTG dadusera 620 de milioane euro pe postul nr. 2 iar CME daduse si el 100 de milioane euro pe doua posturi] dar pana acum erau doar discutii. Novinite a mai venit in septembrie 2009 cum ca partile au batut palma dar ca se mai discuta la prêt si iata ramane de vazut daca evolutia pietei de publicitate va confirma ca achizitia chiar a fost chilipir.

potrivit presei bulgare bTV Group a inregistrat in 2009 venituri de 150 milioane leva [aproximativ 75 de milioane euro] si un profit operational de 64 milioane leva [aproximativ 32 de milioane euro].
CME a cumparat asa:
100% din Balkans News Corporation AD care opereaza bTV si posturile tematice bTV Comedy si bTV Cinema
74% din Radio Company C.J. OOD care opereaza radiourile Classic FM, Jazz FM, N-JOY, Z-Rock si Melody
ar mai fi vorba si de 100% din TV Europe B.V. detinuta de Triad Communication [companie inregistrata in Olanda].

tranzactia cu News Corporation este insotita de una secundara: CME achizitioneaza si restul de 20% din Pro.bg si Ring.bg [déjà aveau 80% aici] de la Top Tone Media Holdings Limited [controlata de omniprezentul Krassimir Guergov] si ii ofera lui TTMH/Guergov 6% din actiunile filialei CME din Bulgaria care va grupa operatiunile Btv si cele déjà existente ale CME.

dincolo de asta CME mai capata si 23% din Balkan Media Group [adica din actiunile numarului 2 controlat de suedezii de la MTG] dar cel mai probabil vor fi obligati de Consiliul Concurentei sa le cedeze/vanda.

mai e de adaugat faptul ca News Corp a parasit anul asta si Serbia [Fox Televizija a fost achizitionata de grecii de la Antenna Group care in Bulgaria si-au vandut operatiunile  suedezilor de la MTG]

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers like this: