[media_details]

February 13, 2010

consideratii despre momentul oportun

Filed under: cotidiane nationale,publishing,romania,tranzactii — iann @ 6:24 pm

la povestea cu vanzarea EvZ si Capital mai apar cateva amanunte de retinut:

– ZF publica niste date interesante: EvZ a avut incasari de 4-5 milioane euro in 2009 iar Capital 1,5-2 milioane euro [fata de 2007 cand ZF spune ca exercitiul financiar al celor doua publicatii a fost aproape dublu: sa spunem 8-10 mil. euro EvZ si 3-4 mil. euro Capital] iar la business-ul de 46 mil. euro al Ringier 67% a venit de la cotidiane [30,1 mil. euro] iar 16% de la periodice/reviste [7,3 mil. euro].

– daca informatia de aici este veridica [via Victor Ciutacu] cum ca de fapt in spatele acestei tranzactii este Bogdan Buzaianu care ar fi actionar si la Cancan [unele voci vorbesc si de tripleta celor trei –anu: Buzaianu, Berceanu, Videanu] atunci incerc sa duc mai departe scenariul lui Dragos Stanca privind noul grup: unde nu mai este Libertatea este Cancan, Evenimentul, Gazeta de Sud, Curierul si Capital iar cei 2 fosti directori de la Ringier, Claudiu Serban [acum si posesorul a 10% din nou infiintata editura Evz Capital] si Lucian Romascanu devin din nou colegi.

– iarasi daca in 2008 EMI [Arbomedia] si grupul de firme Media Sud Europa [familia Paunescu] anuntau un parteneriat in care intuiam atunci ca e de fapt o preluare a afacerilor de media ale familiei Paunescu de catre nemti [sau cel putin ale celor de print:  Gazeta de Sud], in 2010 situatia sta diametral opus:  Goldbach [Elvetia] a preluat la nivel international Arbomedia si nu este interesata de afacerile de print iar Silviu Ispas a parasit Arbo deci la publicatiile de mai sus, intr-un scenariu optimist s-ar putea adauga si Ziarul de Iasi si Viata Libera Galati.

alte opinii de lecturat puteti gasi la Cristian Grosu si Iulian Comanescu.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: