[media_details]

November 13, 2009

Medien Holding isi cauta viitorul

Filed under: publishing,romania — iann @ 8:10 pm

grupul Medien Holding [care controleaza si cotidianul Romania Libera] trece printr-o serie de transformari importante pentru aceasta organizatie. Adrian Rus [fost actionar al editurii Hiparion vanduta anul trecut catre MH] a fost numit director operational al MH si sub controlul lui direct trece si administrarea businessului Romania Libera. in acelasi timp fostul director general al societatii R [editorul Romaniei Libere], Marilena Mantu a fost retrasa pe pozitia de manager al diviziei de corporate publishing.  in noua garnitura de management a fost cooptat ca si director de vanzari publicitate Cezar Burlan [fost director de vanzari la Sanoma].

schimbarile nu se opresc aici: societatea R a semnat un contract pentru redesenarea ziarului cu design-guru-ul Mario Garcia iar in ultimul an a semnat un parteneriat cu New York Times pentru o editie saptamanala [alegere totusi nefericita pentru ca e in limba engleza spre deosebire de alte editii similare din regiune care au ales sa o publice in limba locala] + o alta pagina de fashion. si divizia de reviste [editura Hiparion] vrea sa isi extinda  portofoliul de produse prin preluarea licentei Mens Health de la Burda.

asa cum anunta compania, Medien Holding a avut in 2008 o cifra de afaceri de 33,9 milioane euro, un profit de 1,5 milioane euro [profit care nu se regaseste totusi in raportarile fiscale] si un numar de 444 angajati.
Defalcat situatia ar sta asa [cifra de afaceri // milioane euro; profit // sute mii euro]
SOCIETATEA R: 12,8 milioane euro , pierdere -224,000 euro
GRUPUL DE PRESĂ ROMAN:  6,6 milioane euro,  profit 4,986 euro
HIPARION MAGAZINES: 3,4 milioane euro, profit 118,490 euro
UNITED PRINT: 10,5 milioane euro, profit 114,744 euro

MEDIEN HOLDING este un joint venture intre Dan Adamescu [prin NOVA TRADE] si WAZ [prin OST Holding GmbH], in care fiecare parte detine fiecare 50% din actiuni.

2009 a fost un an important si pentru Dan Adamescu care se reintoarce in business-ul de electrocasnice [una din primele sale afaceri in Romania a fost MegaVision] prin preluarea Flamingo [fiul sau Alexandru Adamescu a fost pentru o scurta perioada si director al Societarii R]. Adamescu mai are afaceri in imobiliare [complexul Unirea Shoping Center], asigurari [Astra] si hotelarie [Rex – Mamaia si Intercontinental]

– pe acelasi subiect puteti citi si:
>> waz si noile lor planuri in romania

Advertisements

1 Comment »

  1. :)) hai ca asta-i tare, nu se regaseste in raportarile fiscale. da’ ce vrei domnule sa plateasca impozit? poate ca ala e profitul fara a lua in calcul salariul lui Turturica. :))

    Comment by gogonea — November 14, 2009 @ 12:22 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: