[media_details]

October 17, 2009

Topul Thinkers 50 a fost lansat din Romania

Filed under: books,events,romania,ww — iann @ 3:42 pm

daca anul trecut editura Publica ii aducea la Bucuresti pe britanicii Des Dearlove si Stuart Crainer ca sa vorbeasca despre leadearship si leaderii autentici de care au nevoie companiile secolului 21 in cadrul evenimentului Meet the Thinkers, anul aceasta Publica a reusit sa ii readuca pe cei doi pentru a lansa in premiera din Romania editia a 5-a a Thinkers 50, clasamentul global al celor mai importanti ganditori de business.

Des si Stuart sunt creatorii Thinkers 50 care este facut public odata la doi ani iar rezultatele sunt  ordonate pe baza a 10 criterii:
• originality of ideas
• impact of ideas
• presentation style
• written communication
• loyalty of followers
• business sense
• international outlook
• rigour of research
• accessibility
• the guru factor.

pana acum pe prima pozitie au stat asa:
2001, 2003: PETER DRUCKER
2005: MICHAEL PORTER
2007: CK PRAHALAD care isi pastreaza locul si in 2009 [cu acelasi prilej Publica a lansat si editia in limba romana a cartii lui PRAHALAD, The Fortune at the Bottom of the Pyramid >> Comoara de la baza piramidei]

primele 10 locuri sunt ocupate de:
1. CK PRAHALAD
2. Malcolm GLADWELL
3. Paul KRUGMAN
4. Steve JOBS
5. W. Chan KIM & Renée MAUBORGNE
6. Muhammad YUNUS
7. Bill GATES
8. Richard BRANSON


9. Philip KOTLER
10. Gary HAMEL

care sunt tendintele ultimului clasament:

Guru din toata lumea: editia 2009 are cea mai buna reprezentare internationala de pana acum. Nord-americanii au inca o pozitie dominanta, dar sunt 18 non-americani in 2009, fata de cei 10 din 2007.  11 nationalitati sunt reprezentate – inclusiv un libanez, un corean si un laureat al premiului Nobel din Banglades.

Voci noi: 14 noi veniti >> Paul Krugman, Mohammad Yunus, Ratan Tata, S. (Kris) Gopalakrishnan, Eric Schmidt, Joseph Stiglitz, Roger Martin, Chris Anderson, Manfred Kets de Vries, Nassim Nicholas Taleb, Niall Ferguson, Tammy Erikson, Barbara Kellerman si Jimmy Wales.

Reintoarceri: Paul Krugman si Don Tapscott, autorul “Grown Up Digital”, care a fost in clasamentul initial din 2001, iar reintoarcerea sa reflecta influenta generatiei digitale.

Se schimba garda: 26% din cei prezenti in topul Thinkers 50 sunt proaspat intrati. (Si numai 19 din lista initiala din 2001 au ramas pana acum). “Clasicii” pierd pozitii: Tom Peter coboara 12 pozitii pana pe locul 19. Jim Collins, un alpinist infocat si autor al cartii “Great to Good”, aluneca si el pana pe locul 17. Henry Mintzberg, cunoscut pentru criticile aduse MBA-ului, coboara 17 pozitii pana la numarul 33. Iluminatii leadership-ului Warren Bennis si John Kotter coboara 12 si respectiv 11 locuri pana pe 36 si 41. Irlandezul Charles Handy aluneca si el de la numarul 14 la numarul 43.

Gandirea indiana:  daca in 2007 indienii abia isi faceau loc in clasament, in 2009 au ajuns sa il domine >> profesorul CK Prahalad, Ratan Tata, CEO la Tata Industries (12), coach-ul pentru CEO Ram Charan (13), co-fondatorul Infosys S. (Kris) Gopalakrishnan (15), Vijay Govindarajan de la Tuck Business School din Dartmouth College (24) si Rakesh Khurana (44) de la Harvard.

Grupul canadian: sunt 4 ganditori in clasament >> Malcolm Gladwell, Roger Martin, Don Tapscott si Henry Mintzberg. Syd Finkelstein si Ray Fisman au sanse sa intre in clasamentul din 2011.

2 Comments »

  1. […] – despre Top Thinkers 50. aici […]

    Pingback by Scurte « Zmeura's Weblog — October 19, 2009 @ 3:50 pm | Reply

  2. […] Tudoroiu, Topul Thinkers 50 a fost lansat din Romania, 17 octombrie […]

    Pingback by Gala Thinkers50 – ecouri din media print si online « Publica Blog — March 30, 2013 @ 10:44 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: