[media_details]

August 12, 2009

se taie din pagini dar se tipareste mai mult

Filed under: lansari [re],printing,romania — iann @ 7:29 pm

– la un an de la intrarea in media prin lansarea gratuitului Ring, fratii Negoita au dat drumul si la o tipografie de ziare in Bucuresti [Afumati] printr-o investitie de 4 milioane de euro si se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri pe acest segment de 1,2 milioane euro. capacitatea de imprimare ar fi 35.000 de exemplare pe ora [un milion exemplare a cate 32 de pagini pe zi] si pe langa Ring acolo se tiparesc si editiile de Bucuresti/Muntenia ale Click si Adevarul +Cancan.

– ar fi a doua inaugurare din acest an, dupa ce in aprilie a pornit si noua tipografie a Ringier [Chitila] cu o investitie de aproximativ 13,5 milioane de euro [20 de milioane de franci elvetieni] pentru o capacitate de 40.000 de copii pe ora[simultan un tabloid de  64 de pagini si un broadsheet de 32 de pagini] si unde se tiparesc Libertatea, Evenimentul Zilei si Capital.

– si Adevarul Holding merge pe 4 tipografii care spera sa fie toate functionale anul acesta din care Garamond la Cluj [1 , 2 ], urmeaza West Tipo la Timisoara [1] si Tipomedia la Bucuresti si Iasi.

in zona de tipar de ziar mai activeaza Megapress [1, 2], FED Print, Coprint [MediaPro], United Print [Romania Libera >>] si Tipografia Intact.

in business-ul de tipar cel mai mare jucator este grupul Infopress care de anul trecut este concurat de grupul german EDS [cu o investitie de 20 de milioane de euro >>]. Alti jucatori ar fi italienii de la G Canale, francezii de la Arta Grafica si tipografia Monitorului Oficial.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: