[media_details]

July 22, 2009

retailerii de carte sufera in est

Filed under: books,polonia — iann @ 5:28 pm

sora mai mare a RTC din Polonia, Empik Media & Fashion, se pare ca se confrunta cu aceleasi probleme ca si holdingul romanesc si anume scaderea vanzarilor si acuze din partea editurilor. detinut de un grup olandez, Empik Media & Fashion e structurat ca un holding si are 2 directii: retailul de carte si multimedia [cd-uri, dvd-uri, etc] si retailul de haine si cosmetice [cu branduri ca Hugo Boss, Esprit, Mango, Mexx, Dior, Givenchy, Guerlain, Kenzo, Prada, Bulgari, Salvador Dali], exact directia in care s-a indreptat si RTC in ultimii ani.

ca cifre ar avea 671 centre de vanzare si o suprafata ocupata de 300,000 metripatrati. ca cifre de vanzare in 2008, grupul a avut vanzari de 650 de milioane de euro fata de 420 de milioane in 2007. pe zona de retail de carte activeaza cu grupul Empik [similara Diverta] care in 262 de milioane de euro in 2008, fata de 205 milioane in euro in 2007. Empik are un lant de 133 de magazine in Polonia si 23 in Ucraina. pe langa asta opereaza impreuna cu grupul francez Hachette [Lagardere] o retea de 51 de cafenele.

pe zona de retail de carte Empik concureaza direct cu Matras, iar pe acelasi segment mai este prezent si clubul de carte Bertelsmann [Świat Książki]. pe zona de distributie de presa si carte sunt Ruch si Kolporter iar pe muzica, filme, software este Saturn.

pe acelasi subiect puteti citi si:
Diverta de vanzare

Advertisement

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: