[media_details]

June 30, 2009

Diverta de vanzare

Filed under: books,romania — iann @ 4:53 pm

Octavian Radu nu ar avea nevoie de un autobiograf pentru ca miscarile lui sunt redate cu fidelitate insistenta de revista Money Express. ultimul numar in care anunta ca este pregatit sa vanda RTC contine si niste cifre interesante pe 2008, ma opresc doar la zona mea de interes si anume Diverta.

in 2008 a avut o cifra de afaceri de 66,5 milioane euro, in crestere cu 44,5% fata de 2007 cand a avut 46 de milioane. daca segmentul de cartea a ramas la 25% din rulaj/incasari inseamna ca Diverta a vandut carte de 16,6 milioane euro, fata de 11,5 milioane in 2007 insa e posibil sa fie mai mult pentru ca in 2008 Diverta a achizitionat librariile Noi si firma de distributie aferenta. inceputul lui 2009 nu e tocmai ok Diverta inregistrand in T1 2009 un -26% fata de perioada similara a anului trecut.

Diverta, divizia de carte a RTC cuprinde lantul de magazine Diverta si librariile Noi din BucurestiĀ  plus distribuitorii DDC [Depozitul de Carte] si NDC [Noi Distributie Carte] si mai nou cred si editura Injoy Books. pe zona de vanzare de carte mai activeaza supermarketurile [Careffour, Real, Cora, etc] si retele de librarii Humanitas, Carturesti, Alexandria, Librarul si Compania de Librarii Bucuresti.

– pe acelasi subiect puteti citi si:
>> viszont latasra Libri
>> cateva cifre din piata de carte
>> diverta cumpara si librariile noi

Advertisements

5 Comments »

 1. UPDATE1: Tot Diverta a preluat si fosta librarie Libris, de la Cluj…de asta ai uitat.
  UPDATE2: Lantul de librarii Alexandra [nu Alexandria] si-a anuntat retragerea de pe piata de carte din Romania de cateva luni bune de zile.

  Comment by Bogdan — June 30, 2009 @ 9:50 pm | Reply

 2. re: @bogdan: 1. Diverta a preluat spatiul si angajatii de la Libris si asta s-a intamplat in 2009 nu avea cum sa le creasca cifrele din 2008
  2. e cum am scris acolo: librariile Alexandria ale sedcomlibris, in jur de 3o in zona Moldovei, e drept mai putin vizibile in presa si cu o cifra de afaceri in 2008 de 5,2 milioane euro.

  Comment by iann — June 30, 2009 @ 10:40 pm | Reply

 3. update 2: s-au retras si din tot ce scrie in articol nu ai inteles… vinde actiuni nu de tot… miscare inteligenta zic … da te preocupa subiectul vad… monitorizezi si tu miscarile:))) vad ca orice shopping radu il semnalezi… esti de la concurenta?

  Comment by Mircea — July 3, 2009 @ 12:30 am | Reply

 4. @Mircea: daca as lucra la concurenta ar fi o problema? semnalez orice miscare interesanta din zona de retail de carte, in cazul RTC >> Diverta.

  Comment by iann — July 3, 2009 @ 9:42 am | Reply

 5. […] acelasi subiect puteti citi si: – Diverta de vanzare Leave a […]

  Pingback by retailerii de carte sufera in est « [media_outlet] — July 22, 2009 @ 5:29 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: