[media_details]

April 14, 2009

viszont latasra Libri

Filed under: books,distributie,romania,tranzactii — iann @ 5:36 pm

grupul maghiar Libri prezent pe partea de librarie a decis sa renunte la operatiunile sale din Romania. Libri detinea un magazin in Polus Center din Cluj-Napoca ale carui spatiu si angajati vor fi preluate de cel mai important retailer de carte autohton, Diverta. retragerea Libri este a doua miscare de acest gen dupa ce la inceputul anului, confratii de la Alexandra alegeau sa isi lichideze afacerile din Romania. Diverta mai detine in Cluj inca doua locatii intre care unul in Iulius Mall.

nici Diverta nu sta chiar pe roze. din cele 70 de  magazine ale retelei mai multe urmeaza sa fie inchise [numarul lor ar ajunge dupa unele estimari chiar pana la 20] si nici Eva redeschis anul trecut nu ar sta foarte bine mai ales ca chiria platita ar depasi 100,000 euro/luna. la fel incercarea de a impune editorilor un rabat ce depaseste 50% din pretul cartilor s-a lovit de protestul deocamdata vocal al celor mai importante 12 edituri, insa e dragoste de voie de nevoie mai ales ca unele edituri isi vand mai mult de jumatate din tiraje prin reteaua Diverta, controlata de RTC Holding [Octavian Radu].

divizia de carte a RTC cuprinde lantul de magazine Diverta si libraria Noi din Bucuresti  si distribuitorii DDC [Depozitul de Carte] si NDC [Noi Distributie Carte]. pe zona de vanzare de carte mai sunt prezente hyper si supermarketurile [Careffour, Real, Cora, etc] si retele de librarii Humanitas, Carturesti, Alexandria si Librarul.

Related posts:
cat e de fapt piata de carte?
pleaca Alexandra, vine Knjiga
Alexandra paraseste Romania
cateva cifre din piata de carte

Advertisements

2 Comments »

  1. foarte bine, acum diverta o sa faca praf si libraria aia, ca-s meseriasi la dat chix. nu ca ne-ar parea rau, pana la urma ar trebui sa stea la ei acasa. oricum, editurile sunt patetice rau daca sprijina asmenea chestii, maine se vor vinde ciorapi si dresuri in loc de literatura si arta.
    sa mai dam un comunicat, ca vad ca e la moda, poate mai e vreun prost care nu stie cum sta treaba.
    unii anunta un milion de carti (de parca le numara cineva), altii o dau exclusiv in engleza ca e cool (care nisa?).

    Comment by blaubart — April 19, 2009 @ 2:34 am | Reply

  2. […] pe acelasi subiect puteti citi si: >> viszont latasra Libri >> cateva cifre din piata de carte >> diverta cumpara si librariile noi Leave a […]

    Pingback by Diverta de vanzare « [media_outlet] — June 30, 2009 @ 4:54 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: