[media_details]

April 3, 2009

de prin pagini adunate [jurnal prepascal]

Filed under: cotidiane nationale,proiecte,promotii,romania — iann @ 4:33 pm

in timp ce Mario Garcia vorbea de fardul hartiilor cotidiene de prin targul Bucurestilor iar publisherii si editorii romani se plangeau de abstinenta si alte liste de pomelnice, prin paginile gazetelor mai gaseam:

– asa cum anticipam Libertatea a mai lasat sa se mai domoleasca milionul Click-ului [care anunta ca a depasit in vazari Libertatea pe februarie] si contraataca cu un Mitsubishi Lancer pe zi in luna aprilie [28 de masini], cu un mecanism deja invechit “decupezi si castigi” de taloane. daca anul trecut nu a avut succes la Evenimentul oare va avea succes la Libertatea?

– nici Click nu sta deoparte si pune 100,000 de mii de litri de benzina pe foc si inca 2 masini Fiat Bravo.

– Prosport vine cu o campanie tactica de imagine “Stim ce inseamna sa fii suporter!” semnata de Arsenoaiei&Matasel [1, 2] dar in acelasi timp ataca la tribuna 1 cu  o “valiza de bani” [ [13 martie-9 mai] si niste Mitsubishi Colt [genul asta de promotie parca l-am facut in 2004 – Jucatorul de aur la Gazeta?]

– Gazeta intra cu integrala de carte Ioan Chirila si cu un dvd cu Dobrin plus vanzare la pachet Cosmote si Ceresit.

– Jurnalul, Adevarul, Romania libera si Cotidianul merg umar la umar in culturalizarea natiunii romane si dau beletristica autohtona sau universala, ghiduri sau dvd-uri.

– dupa 2 carti de business [Keough si Trump], Financiarul  revine la problematica internationala asa ca dupa “Putin si noua rusie” [6 februarie] vine saptamana viitoare cu “O alegere istorica: Barack Obama” care include reportaje exclusive realizate timp de 2 ani de echipa celor mai buni reporteri ai celebrei reviste americane Newsweek, coordonati de Evan Thomas.

– pe zona de distributie, Romania libera publica un advertorial de 1 pagina cu un raspuns al Rodipet fata de recenta declaratie AVAS cum ar dori-o renationalizata, iar Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presă (GDP/ reteaua Acces Press) isi mai majoreaza inca o data capitalul social cu 1 milion de euro ajungand la 3,5 milioane euro. interesante numele off-shore-urilor care il controleaza [Stonecom Limited, Radoway Limited şi Stonitec Limited] iar semnatura mi se pare cunoscuta. tot in zona de distributie Dorian Radu de la Rautakirja Romania [Hiparion] se intoarce in telecom iar locul sau de director comercial este luat de Gina Ionescu [ex Ringier]

– nu stiu ce mai reprezinta Clubul Roman de presa insa recentele numiri ca si vicepresedinti Maria Toghina, SRR si Adrian Voinea [Media Sud/ Curierul National] imi face impresia ca nici un mare player nu prea mai are timp.

Advertisements

1 Comment »

  1. […] acelasi subiect puteti citi si: – cotidiane in prag de weekend – de prin pagini adunate [jurnal prepascal] – jurnal de preturi, suplimente si colectii – inca un milion de euro pe piata – primele majorari de […]

    Pingback by Jurnal de preturi si miscari [toamna 2009] « [media_details] — October 9, 2009 @ 6:19 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: