[media_details]

April 2, 2009

co-lectie de economie

Filed under: books,editori,lansari [re],romania — iann @ 12:04 pm

pe langa beletristica si literatura de business are clasicii ei. daca teoriile lui Milton Friedman par sa devina nepotrivite in timp de criza, revine in actualitate John Maynard Keynes a carei “Teorie generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor” apare la editura Publica, ca prim volum in “Co-lectia de economie”, care va contine o selectie de carti “clasice” despre cum ar trebui mearga economia.

cartea lui Keynes a aparut pentru prima data in 1936 si potrivit editorilor reprezinta punctul de cotitura catre noua intelegere a stiintei economiei prin regandirea rolului guvernelor in societate, respectiv folosirea de masuri fiscale si monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunilor, crizelor si boom-urilor economice. tirajul este de 3,000 exemplare si este disponibil atat prin comenzi online cat si in librarii.

alte cateva carti ale unor laureati cu premiul Nobel in economie vor fi lansate anul aceasta:
– Free to Choose de Milton Friedman [Nobel/1976];
– An Economic Theorist`s Book of Tales de George Akerlof [Nobel/2001];
– Return of Depression Economics and the Crisis of 2008 de Paul Krugman [Nobel/2008].

daca “Aisbergul nostru se topeste” a profesorului John Kotter a fost cea mai vanduta carte a editurii in 2008 [Kotter a fost si in Romania  anul trecut] evident merge si o colectie de leadership autorii vizati fiind Warren Bennis, Gary Hamel, Lynda Gratton sau C.K. Prahalad.

editura Publica s-a lansat in mai 2007 cu bestseller-ul Funky Business de Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale, este specializata in publicarea de carti de afaceri, economie si stiinte sociale si una din cele mai dinamice edituri pe acest segment, cu un portofoliu la 2 ani de la aparitie de 28 de carti. Publica a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 1,3 milioane ron [aproximativ 350,000 euro]. mai nou are si blog >> .

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: