[media_details]

January 12, 2009

hop si noi pe mapamond

Filed under: cotidiane nationale,proiecte,publishing,romania — iann @ 7:59 pm

dupa seria de atlase geografice si biblioteca de bucatarie Radu Anton Roman, Romania Libera vine cu un anunt despre proiectul New York Times. alianta, parteneriat, etc – cuvinte mari.

proiectul New York Times se imparte in 2:
– pe de o parte NYT Weekly, supliment saptamanal in limba engleza, care in zona mai este disponibil in Polonia cu cotidianul Rzeczpospolita iar in Muntenegru cu Vijesti.
– pe de alta parte NYT Book Review – supliment lunar in limba romana, proiect care s-a derulat anul trecut impreuna cu Cotidianul la care acesta ulterior a renuntat, suplimentul aparand de sine statator la tarabe. proprietarul drepturilor pe acest subiect este Sergiu Crupenschi de la Editura Univers care l-a mai propus si altor publisheri doar Societatea R fiind cea care a acceptat sa il scoata [mai pe scurt zis nu a fost nici un pitch] cu costurile aferente de licentiere si productie.

despre cat de oportuna este aceasta miscare sau ce beneficii va aduce publisherului cred ca e prematura o parere. nu vad insa ce public poate fi atras sau ce plus valoare aduce [mai ales varianta saptamanala, in engleza] cand pentru expati cat si pentru localnici e mai la indemana editia web a nyt.

Pe acelasi subiect puteti citi si:
filmul romanesc urca ziarul

6 Comments »

 1. Eu nu cred ca e prematura o parere, si anume aceasta : Initiativa va fi abandonata pana in mai cel tarziu.

  😉

  Comment by Mircea Popescu — January 13, 2009 @ 4:05 am | Reply

 2. a fost foarte slaba editia de anul trecut, am cumparat-o cu mari asteptari, si in cinci minute a luat drumul copacului de hartie, din pacate, doar o intentie laudabila, si atat.

  Comment by Neagrigore — January 13, 2009 @ 2:20 pm | Reply

 3. Apropos care mai este situatia la societatea “R” care editeaza ziarul Romania Libera? Anul 2007 a adus o pierdere istorica societatii care apartine deopotriva familiei Adamescu si concernului german WAZ. E vorba de o suma de cateva sute de mii de euro bunicei. Cum a fost anul 2008? In afara achizitiei trustului Domus (aparent a mirat pe multi), care s-a realizat pe creditul luat de WAZ de la o importanta banca de dezvoltare din Londra, familia Adamescu necontribuind in nici un fel, nu s-a auzi mai nimic de la RL in ultimul an.
  Ramane laudabila initiativa avuta cu NYT, dar din pacate subscriu la parerea primului comentariu si nu acord sanse ca acest proiect sa dureze prea mult! Oare cine din societatea “R” a avut ideea acestui parteneriat? Aura Iordan?

  Comment by Bodo Hombach — January 13, 2009 @ 6:43 pm | Reply

 4. @bodo: remarcile tale sunt interesante poate dezvoltam subiectul. astept un mail de la tine pe aluiann[at]gmail.com. pot sa iti spun ca Aura Iordan nu a avut implicare in proiectul NYT ci doar in achizitia de catre Medien Holding a grupului Domus.

  Comment by iann — January 21, 2009 @ 7:37 pm | Reply

 5. @iann: Am putea dezvolta subiectul chiar si aici in acest blog, care mie mi s-a parut mereu foarte interesant! Cum a decurs perioada postmerger la Domus dupa achizitia lor? S-au obisnuit oamenii de acolo cu metodele de lucru de la Romania Libera?
  Stii, la un moment dat, s-au purtat discutii pentru o eventuala achizitie a RL a unei societati de distributie(pare incredibil,nu?), dar pana la urma sa preferat Domus, un obiect profitabil!

  Comment by Bodo Hombach — January 22, 2009 @ 12:28 pm | Reply

 6. @bodo: astept totusi mailul tau de pe o adresa de email valida.
  Achizitia Domus s-a facut de Medien Holding [50% WAZ si 50% Admescu]. Cele 2 grupuri din cate stiu eu am echipe de management diferite: Societatea R si Domus si nu cred ca metodele de lucru sunt comune. “Domus Magazin va ramane in continuare o entitate economica separata, cu management propriu, insa vor fi exploatate toate sinergiile posibile intre Domus Magazin si Societatea “R”. WAZ a dorit multe, s-au intamplat cateva.
  Nu stiu de ce credit vorbesti luat de WAZ de la o importanta banca de dezvoltare din Londra stiu insa ca aveau cash disponibil 1 miliard de euro dupa ce au cedat 25% din Otto.
  Dincolo de asta nu pot sa nu remarc ca lucrurile s-au mai miscat la RL: colectiile de carte, proiectul NYT, reshape ghid TV, etc.

  Comment by iann — January 22, 2009 @ 6:36 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: