[media_details]

November 3, 2008

dupa 20 de ani

Filed under: cotidiane nationale,europa,lansari [re],publishing — iann @ 7:35 pm

din 1988, L’Equipe este singurul cotidian cu profil sportiv din Franta si care detine evident monopolul pe acest segment. Credeti ca se mai aventureaza cineva sa lanseze un ziar concurent intr-o piata matura? Ei bine da si el se numeste “«10 sport», care apare incepand de azi pe piata in 24 de pagini si la un pret de 0,5 euro fata de 0,8 euro cat este L’Equipe.  Ce face L’Equipe? Lanseaza si el un alt concurent tot la 0,5 euro adica Aujourd’hui Sport. Credeti ca lucrurile se opresc aici ? Nu. Un alt grup francez de media anunta lansarea unui alt cotidian, Le Foot. Deci cum discutam se intampla inclusiv in vremuri de restriste.

cine sunt protagonistii :
> in spatele 10 sport stau Michel Moulin si Alain Weill :
Michel Moulin este fondatorul ziarului de anunturi ParuVendu pe care l-a vandut grupului Hersant [editor de ziare locale] si a mai fost consilier sau director sportiv pentru cateva cluburi de fotbal [cel mai notabil este PSG unde a stat cateva luni in 2008]
Alain Weill este actionarul majoritar al grupului NextRadioTV care detine 2 retele de radio [RMC si BFM adica Business FM] iar la sfarsitului lui 2007 a cumparat de la LVNM [Bernard Arnault] cotidianul cu profil economic La Tribune. Tot Weill a lansat recent si agentia RMC Sport care va furniza stiri noului cotidian.

> grupul Amaury –  editeaza cotidianul l’Équipe [care in 2007 a avut o medie de vanzari pe aparitie de 323,184 exemplare] si saptamanalul France Football, cotidianul Parisien si extensia sa nationala Aujourd’hui en France. grupul este implicat si in oraganizarea de efenimente sportive printre care cele mai cunoscute sunt Turul Frantei si raliul Paris-Dakar.

Alain Weill et Michel Moulin lancent un quotidien sportif [>]
Le 10 sport vs L’Equipe [>]
Le 10 Sport, “journal positif” [>]
L’Equipe, attaquée sur son terrain [>]

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: