[media_details]

September 26, 2008

Bertelsmann revine in Grecia

Filed under: europa,grecia,tranzactii,tv — iann @ 12:26 pm
Tags:

dupa ce divizia de publishing Gruner + Jahr se retrasese anul trecut din Grecia,  grupul german Bertelsmann revine in Elada cu divizia de broadcasting [radio+tv], RTL,  si achizitioneaza pentru 125,7 milioane de euro un pachet de 66,6% din actiunile Alpha Media controlat de Dimitris Contominas. Alpha Media detine postul national de televiziune Alpha TV al treilea ca si audienta dupa Antenna TV si Mega Channel [Teletypos], un post regional si doua radiouri [Alpha si Palmos] si casa de productie Plus Productions care au o cifra cumulata de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro.

putem spune ca piata de advertising cel putin pe TV in Grecia a ajuns la maturitate desi aproape s-a dublat in 5-6 ani [500 de milioane de euro in 2007 fata de de la aproximativ 300 de milioane de euro in 2001] iar cresterea anuala este estimata la 6%-7%. e vizibil faptul ca RTL se afla in expansiune pe piata central si sud-est europeana: in Bulgaria e in carti pentru BTv si in Serbia pentru Fox ambele detinute de trustul Murdoch iar in Romania sunt vehiculate discutii pentru un pachet la Antene [Intact]. si Turcia e la fel de interesanta, unde atat RTL cat si Fox sunt unii din pretendentii pentru ATV [Merkez Ayin].  RTL a avut in 2007 o cifra de afaceri de 5,7 miliarde euro, un profit de aproximativ 1 miliard de euro [grupul Bertelsman a avut o CA de 18 miliarde si 2 miliarde profit] si au anuntat ca au disponibili 5 miliarde euro pentru achizitii. mai e de adaugat faptul ca in Grecia pe print G+J a fost implicat in Dafne, divizie a celor de la Antenna, rivalii grupului Alpha achizitionat acum.

2 Comments »

  1. Dar in Romania nu revin ?? Ei au mai fost pe aici din cate stiu pe partea de ziare si radio
    Ar fi bine pt piata media de aici sa revina

    Comment by crisb — September 26, 2008 @ 2:12 pm | Reply

  2. @crisb: au fost in romania prin G+J care a detinut Evenimentul zilei insa acesta a fost cedat grupului Ringier printr-o miscare prin care G+J a renuntat la mai toate ziarele din Europa de sud-est. E posibil sa revina prin RTL pe zona de TV.

    Comment by iann — September 26, 2008 @ 2:47 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: