[media_details]

September 12, 2008

filmul romanesc urca ziarul

Filed under: books,distributie,proiecte,promotii,publishing — iann @ 1:13 pm
Tags:

seria filmelor de autor Sergiu Nicolaescu distribuite de Adevarul din luna mai face sa creasca vanzarile acestui cotidian. desi vanzarile medii lunare pe editie nu arata o crestere exponentiala [aprilie 23.918/ mai 24.456/ iunie 36.056], lucrurile sunt mai clare la cifrele editiei de vineri cand s-au dat si dvd-urile: aprilie 27.359/ mai 39.521/ iunie 84.587. si editia de duminica [weekend] isi datoreaza cresterea [aprilie 23.325/ mai 21.187/ iunie 35.582] tot unui insert de dvd-uri [Hai hui prin Europa, Hai hui prin lume]

cum vine toamna, revine si seria de filme in doua zile. filmul romanesc este mutat miercuri si merge pe colectia BD//Brigada Diverse [BD intra in actiune/ 10 septembrie, BD in alerta/ 17 septembrie, BD la munte si la mare/ 24 septembrie] dupa care urmeaza Florin Piersic [Pintea/ 1 octombrie, Haiducii lui sapte cai/ 8 octombrie, Zestrea Domnitei Ralu/ 15 octombrie, Saptamana nebunilor/22 octombrie, Drumul oaselor/ 29 octombrie, Trandafirul galben/ 5 noiembrie, Misterele Bucurestilor/ 12 Noiembrie, Colierul de turcoaze/ 19 noiembrie, Masca de argint/ 26 noiembrie, Totul se plateste/ 3 decembrie]. Pretul ziar+dvd este de 8,9 ron.

daca anul trecut Cotidianul a incercat cu Prison Break desi acesta era in difuzare pe Pro TV, Adevarul merge si el pe seriale straine si vine cu “24” [reteaua Fox in SUA] pe dvd inainte ca acesta sa isi inceapa deja difuzat pe B1 TV [se pare ca si de Prima TV]. “24” care il are pe Kiefer Sutherland in rolul principal ca si agent FMI FBI si care in 2009 incepe al 7-lea sezon, cu  premii Emmy si Golden Globe. dvd-ul distribuit de Adevarul contine 2 episoade, costa 9,9 ron [+ ziar si ghid tv], azi are prima zi de aparitie [vineri, 12 septembrie], are si carcasa de carton pentru colectie.

daca tot am vorbit de inserturi si colectii sa mentionam si faptul ca vineri devine cea mai aglomerata zi. Romania Libera vine cu o serie de 8 atlase istorice si geografice [licenta mondeneuf/ Slovenia si tiparit in Romania la G Canale] si distribuit la un prêt de 9,9 ron [o data la 2 saptamani/ primele 2 aparitii sunt 9,9 ron urmand ca ulterior sa creasca la 14,9// iar marti au dvd cu film] iar Cotidianul tot de azi cu “Cele mai iubite orase” [Paris, Londra, Praga, Ierusalim, Roma, Sankt Petersburg şi New York] la 12,9 ron [licenta whitestar/ Italia si tiparit in Cehia].

in alta ordine de idei, un material mai vechi din Dilema pe care nu am apucat sa il consemnez: ce merita salvat din filmul < 89.

5 Comments »

 1. cred ca e agent FBI, comentariul este bun de sters dupa modificare, si eu m-am gandit la numarul acela din dilema, in momentul in care am vazut disputa de pe net cu I. Ciobanu si Cristi Puiu. Ciudat este ca Nicolaescu se vinde, dar nu merita salvat. Incurcate sunt gusturile oamenilor.

  Comment by neagrigore — September 12, 2008 @ 2:22 pm | Reply

 2. @neagrigore: buna asta agent FMI 🙂 unul e gustul altul e business-ul ca sa zic asa. blogul matale unde a disparut?

  Comment by iann — September 12, 2008 @ 2:26 pm | Reply

 3. Eu zic ca din Nicolaescu s-ar putea salva, selectiv, niste filme istorice. Poporul apreciaza asta, dupa cum am auzit cu urechile personale niste oameni simpli care cautau “adevarul” pt filmele istorice “ca-s bune pt copii”. Si oricum, nu cred sa mai faca cineva astfel de filme in urmatorii 20 de ani.

  Comment by gabriel — September 12, 2008 @ 7:11 pm | Reply

 4. […] Pe acelasi subiect puteti citi si: – filmul romanesc urca ziarul […]

  Pingback by hop si noi pe mapamond « [media_details] — January 12, 2009 @ 7:59 pm | Reply

 5. “blogul matale unde a disparut?” am avut probleme cu un spammer mic, http://neagrigore.blogspot.com/2008/05/explicatie.html

  Comment by Neagrigore — January 13, 2009 @ 2:25 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: