[media_details]

July 11, 2008

mobile internet usage penetration

Filed under: research,web,ww — iann @ 4:11 pm

nielsen mobile [divizia de specialitate a grupului de cercetare Nilsen] a facut publice recent datele pe care le-au colectat in primul semestru al lui 2008, referitoare la gradul de folosire a telefonului mobil pentru accesul la internet. sunt o multime de date interesante in raportul “Critical Mass. The Worldwide State of the Mobile Web”. unele dintre ele ar fi ca la nivel de telefoane de pe care se acceseaza [vezi mai jos], in state motorola domina iar iphone-ul si-a facut si el loc in timp ce in europa nokia conduce. cel mai adesea este verificat mailul [si yahoo conduce].

US Top Devices – Mobile Internet Users, Q1 2008
Motorola RAZR/RAZR2 10%
Apple iPhone 4%
RIM BlackBerry 8100 series (Pearl) 2%
RIM BlackBerry 8800 series 2%
Motorola Q Series  2%

EU* Top Devices – Mobile Internet Users, Q1 2008
Nokia N95 5%
Nokia N70 4%
Motorola RAZR/RAZR2 3%
Sony Ericsson K800i 3%
Nokia N73 3%
* include Franta, Germania, Spania, UK, Italia si Suedia

Advertisements

5 Comments »

 1. Mi se pare ciudat ca nu au fost incluse in studiu Coreea si Japonia (se stie avansul tehnologiilor mobile acolo). Pe de alta parte mi-e destul de greu sa inteleg ce se poate face pe internet cu un RAZR1. Pe scurt pare facut sa dea bine US & Motorola. Care Moto are mari probleme in ultima perioada tocmai pe piata telefoniei mobile.

  Comment by ipo — July 11, 2008 @ 5:37 pm | Reply

 2. @ipo: da si nu la US & Motorola. din cate am inteles pentru americani semnificatia telefonului mobil o reprezinta cel cu clapeta, de aici si prezenta lui motorola. o sa ma mai uit si pe situatia vanzarilor de terminale pentru a vedea cum sta motorola.

  Comment by iann — July 14, 2008 @ 10:58 am | Reply

 3. Pe de alta parte, daca e atat de importanta citirea mailului, s-ar putea ca cifrele din US sa aiba legatura cu penetrarea deosebita a Blacbarry si serviciilor asociate. Poate totusi nu e umflat, dar ma mira foarte tare Motorola. E posibil sa fie vorba de un studiu care s-a intins pe o perioada mai lunga de timp (1 an de ex) si atunci caderea Motorola sa nu fi avut un impact atat de mare.

  Comment by ipo — July 14, 2008 @ 1:26 pm | Reply

 4. Interesant studiul. In ceea ce priveste dominatia Motorola in SUA e oarecum logica tinand cont ca piata americana a fost intotdeauna teritoriul cu cele mai multe vanzari pentru ei. Japonia nu este inclusa pentru ca acolo internetul mobil a fost adoptat la scara mult mai mare decat in State sau Europa si cu ceva timp mai devreme, deci nu poate fi comparata cu celelalte piete din studiu intr-un mod relevant. Tehnologia lor mobila nu este cu mult mai avansata, doar modelul de business este diferit si a permis o adoptare in masa a internetului mobil.
  Comparand Romania (dec. 2007) cu SUA (Q1 2008), avem 5.5% conexiuni mobile care au activat si platesc serviciul din total utilizatori, fata de 37% in SUA, ceea ce probabil explica lipsa studiului la noi. Cat despre masa critica, chiar daca am avea acelasi procent de utilizatori activi (desi am rezerve serioase, la noi internetul mobil a prins bine ca modem asociat unui computer, mai putin cu navigare direct de pe mobil) ne ducem spre o jumatate de milion. Dar poate cei de la Arbo stiu mai multe daca tot au anuntat ca pregatesc vanzarea de publicitate adresata utilizatorilor mobili ai Vodafone.

  Comment by danv — July 31, 2008 @ 6:23 pm | Reply

 5. Cum stau lucrurile in Romania puteti vedea pe http://mobilestats.ro. Sunt cateva lucruri interesante acolo. unul dintre ele ar fi ca iPhone e browserul dominant.

  Comment by Mihai Badita — August 8, 2008 @ 6:16 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: