[media_details]

May 17, 2008

MediaPro achizitioneaza un distribuitor britanic de filme

Filed under: cinema,distributie,europa,romania,tranzactii — iann @ 3:32 pm
Tags:

Adrian Sarbu mai pune o steluta pe harta pregonizatei sale extinderi europene, de data asta in UK semn ca schimbarea fotoliului directorial din Cehia in Marea Britanie prieste business-ului iar  contul a fost recent alimentat dupa vanzarea operatiunilor de radio catre CME. MediaPro Management SA [MPM] a cumparat pachetul majoritar al Metrodome Group, un distribuitor independent de filme din Marea Britanie, de la grupul german TV-Loonland. valoarea companiei care este listata la rasdaq-ul insular este estimata la 3.2 milioane de lire sterline iar pachetul nemtilor la 2 milioane ls [aproximativ 2.5 milioane de euro].

MPM este obligata sa ofere acelasi pret cu care a luat de la nemti si celorlalti actionari minoritari interesati sa vanda. un nume nou in organigrama companiei romanesti pe care Sarbu o controleaza este Mark Webster, vicepresedinte pentru dezvoltare, care va prelua conducerea Metrodome. in comunicat apare si o prima valoare a afacerilor MediaPro Group care in 2006 ar fi fost de 75 milioane euro si pentru care ar lucra 3,500 de persoane. potrivit ultimelor date disponibile actionarii Media Pro Management SA sunt: Adrian Sarbu – 90 %, CME Romania BV [Olanda] – 10 %.

 

Advertisements

1 Comment »

  1. […] subiect puteti citi si: – tentatia profitului – prima investitie romaneasca in media regionala – MediaPro achizitioneaza un distribuitor britanic de filme Leave a […]

    Pingback by schimbare de CEO la MediaPro « [media_outlet] — July 6, 2009 @ 6:58 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: