[media_details]

April 16, 2008

diverta cumpara si librariile noi

Filed under: books,distributie,romania,tranzactii — iann @ 12:03 pm

Octavian Radu si Diverta mai dau o lovitura, dupa ce saptamana trecuta reusisera sa ia magazinul Eva. Diverta a achizitionat reteaua de librarii Noi din Bucuresti, de la Razvan Safta si Ovidiu Morar [actionarii acestui grup] iar tranzactia ar presupune librariile Noi [Dalles, Teatrul National si Hanul lui Manuc] si un depozit de carte. Prin acest deal Diverta cred ca detine peste 60% din distributia de carte din Romania cu 70 locatii din 41 de orase, nu imi dau seama cat reprezinta business-ul de carte din cei 46 de milioane euro din 2007 si estimatii 56 milioane euro din 2008. LATER |> In Business Week scrie ca din rulajul de 46 de milioane, 25% vin din birotica si 25% din carte, restul insemnand probabil vanzarile de electronice it& c. 25% carte inseamna 11,5 milioane deci ar veni ca Diverta ar controla 20-30% din vanzarile de carte.

Pe zona de retail de carte mai activeaza Compania de Librarii, Librariile Humanitas, Carturesti si nou intratul Libri [Cluj iar anul asta inca 2 locatii].

cateva intrebari:
– vom asista la un rebranding Noi >> Diverta si oare vanzarea de la Dalles presupune si spatiul din spate adica se va extinde pe tot acel spatiu?
– daca Diverta are Eva si Dalles, ce se va intampla cu cea de la Scala?
– cat de repede si carui fond de investitii va fi vanduta reteaua Diverta?

pe acelasi subiect puteti citi si:
diverta peste drum de carturesti
targ si piata de carte [de weekend]

6 Comments »

 1. Foarte interesant. Ramane de vazut ce se va intampla.

  Comment by Ovidiu Miron — April 17, 2008 @ 12:41 pm | Reply

 2. “Nu vom schimba nimic. Vom pastra brandul si conceptul de magazin de la Dalles, un loc cu o notorietate, istorie si incarcare sentimentala deosebita. Pastram si managementul pe care il preluam. Consider ca aceasta echipa este cea mai performanta in materie de carte in Romania.
  Prin aceasta achizitie, cota Grupului RTC pe piata de carte atinge probabil 25-30 de procente” declara Octavian Radu, presedintele Grupului RTC

  Comment by pasty — April 18, 2008 @ 1:54 pm | Reply

 3. Nici Noi, nici Diverta nu sunt cele mai pricepute in management de carte. Adica poate or fi, la nivel de bani. Pentru consumator, insa, aceeasi varza. N-am mai intrat la Diverta de cand au asezat toata beletristica in ordine alfabetica, dupa numele de familie al autorului (sau dupa prenume, in functie de inspiratia aranjorilor), fara sa tina cont de colectii, edituri, genul literar. Diverta e un fel de aprozar, cu legumele si fructele asezate alfabetic, nu dupa vreun sens alimentar.

  Iar la Noi spatiul este atat de inghesuit ca nu ma incanta deloc sa intru acolo.

  Carturesti, Kretulescu (Humanitas) si Anthony Frost sunt singurele librarii prietenoase, ca sa nu zic ca sunt adevarate locuri de cultura. Deci se poate.

  Comment by Jo — April 19, 2008 @ 12:41 pm | Reply

 4. Daca tot este vorba de “carte” nu ar fi mai bine sa folositi “alocutiuni” in loc de “locatii”. Sau, ca sa ma fac totusi inteles, in “locatie” de “locatii”.
  Am inteles ca “deal”-ul nu e tocmai o vale dar nici romgleza de astazi nu mai este ce era ieri!

  Comment by Frobenius — April 21, 2008 @ 12:22 am | Reply

 5. […] puteti citi si: >> viszont latasra Libri >> cateva cifre din piata de carte >> diverta cumpara si librariile noi Leave a […]

  Pingback by Diverta de vanzare « [media_outlet] — June 30, 2009 @ 4:56 pm | Reply

 6. […] Iann ne povesteste mai multe despre cum Diverta a cumparat lantul de librarii Noi si cum asta face ca Diverta sa detina acum peste 60% din distributia de carte din Romania cu 70 locatii din 41 de orase. […]

  Pingback by Diverta are peste jumatate din distributia de carte din Romania | Lost & Found Desk — December 23, 2012 @ 7:54 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers like this: