[media_details]

March 14, 2008

handelsblatt se retrage din noua europa

Filed under: bulgaria,europa,publishing,tranzactii — iann @ 7:24 pm

divizia de business press Handelsblatt a conglomeratului media german Holzbrinck va renunta la participatiile sale din companiile sudest-europene din ratiuni financiare si strategice. decizia a fost luata in urma unui audit efectuat de compania de consultanta Roland Berger scrie “Der Spiegel”. Decizia de retragere ar fi motivata si de intrarea tarzie pe aceste piete si a ecartului inregistrat fata de grupul german WAZ si cel elvetian Ringier.

un prim pas a fost facut deja in bulgaria unde la sfarsitul anului trecut Handelsblatt a renuntat la cele 50% din actiunile Economedia pe care le achizitionase in 2006 printr-un proces de buyback in favoarea partenerului sau Agency for Investment Information [AII, controlat de Ivo Prokopiev] care devine actionar majoritar, in actionariat fiind atras si Philip Harmandjiev, unul din managerii Economedia prin PH Media [activitatea de baza este cea de real-estate], care detine de asemenea si poducatorul de vinuri Damianita. Economedia este al doilea publisher din Bulgaria dupa WAZ si editeaza printre altele cotidianul Dvevnik si saptamanlul Kapital.

Handelsblatt incearca sa gaseasca cumparatori si pentru filialele sale din Cehia [Economia/ editorul cotidianului Hospodářské noviny si a revistelor Ekonom si Media&Marketing], Slovacia [Ecopress/ tot Hospodářské noviny ] si Ucraina [Ekonomika/ cotidianul Delo, revistele Invest Gazeta, Marketing Media si Business Spotlight]. In Romania Handelsblatt deruleaza un parteneriat [editorial] cu grupul Realitatea-Catavencu care editeaza cotidianul Business Standard.

pe acelasi subiect puteti citi si:
sofia echonomedia
bulgarski vino veritas

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: