[media_details]

February 7, 2008

CME devine proprietar unic al Studio 1+1 Ucraina

Filed under: europa,tranzactii,tv,ucraina — iann @ 7:42 pm

saga CME in Ucraina se apropie de sfarsit. compania [al carui director operational//COO este Adrian Sarbu] care detine 60% din Studio 1+1 a ajuns la un acord cu partenerii sai ucrainieni [Igor Kolomoisky, Boris Fuchsmann si Alexander Rodnyansky] pentru a cumpara restul de actiuni, in urma unei tranzactii care se va finaliza pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al lui 2008. astfel pentru 30% din actiuni CME va plati 219.6 milioane dolari [148.9 milioane euro] din care Boris Fuschmann si Alexander Rodnyansky vor primi 79.6 milioane dolari.

acest demers pune capat unei situatii tensionate privind proprietarul,  cu actionari si contestari in justitie intre CME si miliardarul Igor Kolomoisky care intre altele a achizionat 3% din actiunile companiei americane in septembrie 2007. acelasi Kolomoisky trebuie sa decida acum daca vrea banii cash sau actiuni. pentru restul de 10% CME are optiune de cumparare la un pret minim stabilit. Ucraina este cea mai mare tara in care CME opereaza iar Studio 1+1 este unul din liderii de audienta cu un share de 16% all-day audience si 18.2% in prime time anul trecut.  CME opereaza in 6 tari din Europa Centrala si de Est [Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Romania si Ucraina] iar in Romania detine ProTV, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV.

Advertisements

1 Comment »

  1. […] stau asa: februarie 2007: CME care detinea 60% din Studio 1+1 ajunge la un acord cu partenerii sai ucrainieni [Igor Kolomoisky, Boris Fuchsmann si Alexander Rodnyansky] pentru a […]

    Pingback by CME isi vinde operatiunile din Ucraina? « [media_outlet] — July 3, 2009 @ 12:19 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: