[media_details]

January 23, 2008

top media deals europa 2007

Filed under: europa,media,tranzactii,ww — iann @ 9:19 pm

achizitiile facute de catre cele mai mari companii europene de media sau care au vizat companii din spatiul european au depasit 34 de miliarde de euro in 2007, conform unui studiu realizat de Intermedios, care a analizat 56 de vanzari si cumparari. primele zece tranzactii depasesc 30 de miliarde de euro [88.2% din total] fata de 22 miliarde in urma cu un an. atat in 2006 cat si in 2007 in cele mai importante tranzactii sunt implicate companii nord-americane care le preiau pe cele europene. tabelul cu top 30 tranzactii si sumele le gasiti mai jos.

cea mai importanta operatiune a fost achizitia grupului britanic Reuters de catre Thomson, in valoare de 11.6 miliarde de euro. a doua ca valoare [6.7 miliarde euro], a fost cumpararea a 52% din Activision Blizzard, o companie creata de catre producatorul american de jocuri video Activision si conglomeratul francez Vivendi. urmeaza nemti de la ProSieben care au cumparat SBS [Scandinavian Broadcasting System] cu 3.3 miliarde de euro. in 2006, pachetul majoritar de la ProSieben a fost achizitionat de companiile de investitii KKR si Permira, fiind considerata una din tranzactiile media ale anului in Europa. tot nemti dar de data asta de la Bauer au cumparat Emap [diviziile Consumer Media si Audio/UK].

italienii prin Mediaset se fac remarcati in achizitia Endemol si prin RCS Media Group in achizitia spaniolilor de la Recoletos iar olandezii de la Wolters Kluwer sunt cumparati de fondul de investitii Bridgepoint in timp ce confratii lor de la Reed Elsevier au vandut Harcourt Education catre subsidiara americana a grupului britanic Pearson.

top-media-deals-europe-2007.jpg

Advertisements

2 Comments »

  1. Are cineva un istoric al vanzarilor facute de Adrian Sarbu? Ca sa tragem o linie si sa vedem cat a incasat si daca se poate apropia, fie si pe foarte departe, de miliardele din strainatate?
    Tot interesant ar fi de vazut si spirala banilor si cu cati bani a ajuns, de fapt, sa construiasca ceea ce a construit. Cu alte cuvinte, cati bani iti trebuie in media, in Romania, ca sa ajungi sa construiesti o afacere de un miliard? E drept ca 2008 nu mai e 98 si iarna nu mai e ca vara, dar still…

    Comment by Alexandru Raducanu — January 24, 2008 @ 12:04 am | Reply

  2. […] acelasi subiect puteti citi si: – top media deals europa 2007 – peste 50 de miliarde de euro: afaceri europene in […]

    Pingback by cifrele bertelsmann pe 2007 « [media_details] — March 20, 2008 @ 8:34 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: