[media_details]

January 6, 2008

saptamanalul prezent si el pe lopata

Filed under: periodice,publishing,romania,web — iann @ 9:59 am

sfarsitul anului 2007 consemneaza si stoparea aparitiei in format tiparit – la nici doi ani de la aparitie – a saptamanalului Prezent, care ar continua sa fie scos doar pe web. in acelasi timp, compania care il editeaza [Greek Media Group] ramane si fara director general, George Christoforidis anuntandu-si retragerea din functie. daca declaratiile de continuare a activitatii prin mutarea pe online ar insemna mai mult decat reducere de costuri si personal  si acceptarea lipsei de performanta pe zona print, ar fi a doua astfel de optiune intr-un an dupa cea a cotidianului Realitatea Romaneasca. saptamanalul quality de informatie pare sa reprezinte un esec sigur pe piata romaneasca, dupa Prezent si Fapte, si nelansarea pe piata a proiectului Joi pe cand Evenimentul Zilei era inca la Gruner+Jahr.

lansat in februarie 2006 in sala cu intrare din Stirbei Voda a Muzeului National de Arta, cu sloganul „Schimba perspectiva” in prezenta ministrului de externe de atunci si a mai multor oficialitati si prezentat ca o investitie greceasca de amploare pe piata media [de fapt un proiect al producatorului Finetti in Romania], prezent nu ramane decat ca o publicatie de tranzit a grupului plecat de la Evenimentul Zilei in drumul spre Romania Libera. Conducerea editoriala a fost asigurata ulterior [octombrie 2006] de Robert Lorentz ca si redactor-sef, care mai detinuse o astfel de functie si la raposatul Monitorul de Bucuresti, fapt care a alimentat zvonurile cum ca Prezent ar fi fost preluat de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

lipsit de o pozitionare clara dar si de promovare desi cu un continut editorial consistent [48 pagini] si o campanie de imagine, prezent a plecat cu un tiraj de 30,000 de copii care dupa a luna a fost redus la 15,000 copii insa nu a reusit sa vanda mai mult de 2,000 copii pe editie, o buna parte din exemplare fiind distribuite gratuit in sistemul horeca. au mai incercat sa vina si cu mai multe suplimente tematice scoase in format de revista si parca au incercat si un pachet de abonare cu revista geo.

Advertisements

1 Comment »

  1. Pare din ce in ce mai interesant ce se intampla pe piata media. Unii inchid pravalia, altii deschid pravalii. O piata dinamica.

    Comment by Alexandru Raducanu — January 7, 2008 @ 12:59 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: