[media_details]

December 10, 2007

de prin zona adunate

Filed under: periodice,polonia,rusia,web — iann @ 8:09 pm

Burda va lansa anul viitor editiile poloneze ale revistelor In style [licenta time warner] si top gear [licenta bbc magazines]. Burda editeaza déjà editia gemana a lui in style din 1999 [revista a fost lansata in 1994] si are un tiraj vandut in medie de 500,000 exemplare. pe piata poloneza, burda activa intr-un joint venture cu Hachette care a decis sa-si vanda nemtilor participatiunea in Hachette Filipacchi Burda Polska. ce mi se pare interesant e ca time warner a incredintat licenta in style lui burda pentru germania si polonia [nu stiu cehia si ungaria] si merge pe mana grecilor [imako, attica] pentru turcia, grecia, bulgaria si romania.

in acelasi timp agora [editorul gazetei wiborcza] isi continua seria parteneriatelor strategice [dupa cel cu google] si lanseaza varianta poloneza a retelei de social networking bebo. tot un publisher german, waz, dupa ce a tatonat si piata romaneasca, a decis sa intre pe cea ruseasca achizitionand saptamanalul Sloboda, cu un tiraj de 100,000 copii. Sloboda [lansata in 1994] are vanzari anuale de 2 milioane de euro iar valoarea companiei este estimata la 10 milioane de euro din care waz ar fi luat 75%. voci din piata ruseasca vorbesc de intentia nemtilor de a lansa un format similar in mai multe orase mari.

Advertisement

3 Comments »

  1. Din cate stiu BURDA Romania planuieste lansarea a doua titluri moi pentru prima jumatate a lui 2008…stii la ce ne putem astepta?

    Comment by oana — December 11, 2007 @ 11:22 am | Reply

  2. si eu stiam ca intentionau sa mai lanseze alte titluri, insa nu am confirmari. mai sapam.

    Comment by iann — December 11, 2007 @ 5:33 pm | Reply

  3. […] mica publicitate la mare pret Filed under: europa, polonia, publishing, tranzactii, web — iann @ 4:50 pm grupul polonez Agora [care editeaza si cotidianul Gazeta Wyborcza] a semnat un acord de achizitie pentru preluarea filialei locale a Trader Media East detinut de turcii de la Dogan, pentru o suma ce depaseste 50 de milioane de dolari [aproximativ 35 de milioane de euro]. Trader detine 4 portaluri si 6 publicatii specializate pe imobiliare si auto, intre care Autotrader.pl [auto], Domiporta.pl [real-estate/home], Kupsprzedaj.pl [anunturi generale], Tabor24.pl [utilaje, camioane, vehicule utilitare]. in 2007 Trader a obtinut venituri de aproximativ 5 milioane de euro din care mai mult de jumatate au venit din activitatile online. sunt interesante si estimarile celor de la agora privind CAGR [adica rata anuala de crestere] si pe baza careia se fac evaluarile business-urilor din noua economie. cei de la dogan au cumparat reteaua Trader in urma cu un an pentru o suma in jurul a 500 de milioane de dolari iar agora, care este condusa de fostul sef al operatiunilor UPC, e din ce in ce mai activa pe zona de web [proiecte si achizitii] => pe acelasi subiect puteti citi si: – publicitatea online din Polonia: + 50% in 2007 – yu ar talking 2me? – de prin zona adunate […]

    Pingback by mica publicitate la mare pret « [media_details] — May 20, 2008 @ 4:51 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: