[media_details]

November 22, 2007

evenimentul zilei – 5000 de aparitii

Filed under: cotidiane nationale,romania — iann @ 12:19 pm

evenimentul-zilei-15-ani-5000-editii.jpg 

unul din ziarele de referinta ale presei romanesti scoate azi a cinci mia editie si totodata serbeaza al 15-lea an de existenta, prilej cu care publica un interviu cu fondatorul acestui cotidian: Mihai Carciog [ironic banii necesari investitiei au provenit din profiturile inregistrate de infractorul]. desi numarul 2 ca si vanzari si audienta, Evenimentul Zilei e aproape la jumatate fata de vanzarile din 2002 si vinde de 10 ori mai putin decat in vremurile sale de glorie. pana si comunicarea acestei aniversari mi se pare mai slaba fata de cea de la 4.000 de numere si in calitate de cititor m-as fi asteptat sa vad si prima pagina [din 1992]. iar momentul asta ar fi fost propice pentru relansarea site-ului si pentru lansarea in format digital a arhivei. dincolo de astea mi se pare cel mai bine desenat ziar din romania care, din cand in cand, isi mai aduce aminte sa fie si incisiv iar pe ce ma intereseaza, desi cateodata atemporali, raman cu cea mai buna pagina de media. mai jos cateva date tehnice.

Evenimentul zilei – prima aparitie: 22 iunie 1992 [luni]
Proprietari: Mihai Carciog [70%], Cornel Nistorescu [30%]
1998 – intrarea grupului german Gruner&Jahr in actionariat 50% [cesiune de actiuni prin majorare de capital], Mihai Carciog 27%, Cornel Nistorescu 23%.
2002 – Mihai Carciog isi vinde actiunile ramase, Cornel Nistorescu un an mai tarziu.
2004 – Gruner&Jahr renunta la operatiunile sale de presa scrisa in sud-estul europei iar Evenimentul Zilei ajunge la elvetienii de la Ringier.
Ziarul a fost condus de Ion Cristoiu aproape cinci ani [iunie 1992-februarie 1997] apoi de Cornel Nistorescu sapte ani si jumatate [februarie 1997-septembrie 2004].

in aceeasi categorie puteti citi si:
eveniment senso-atac
trimestru doi dificil pentru cotidianele nationale

Advertisement

5 Comments »

 1. Chiar acum ii povesteam unui prieten ca mi-a placut evz-ul de azi. Nu a avut o aniversare spectaculoasa, si zic asta chiar daca eu nu am constientizat/participat la aniversarile anterioare. In perioada de glorie a evz, eram probabil in scoala generala.

  Cu toate astea, mie numarul de azi al evz mi s-a parut armonios. Interviul cu Carciog a fost o confruntare cu originile, dar realizata cu calm, fara fast, cu un pic de umor si ironie, cu ingaduinta atat fata de trecut, cat si fata de prezentul mai putin stralucitor. Restul articolelor ok, interviul cu sotia lui Steve Irwin – o idee chiar buna.

  Probabil ca ei urmareau o aniversare mai fastuoasa si mai de impact – “Romania si ziarul sau”. N-a fost “wow”, dar a fost dragut. La multe numere inainte

  Comment by Simina Mistreanu — November 23, 2007 @ 1:11 am | Reply

 2. EVZ a pierdut totusi momentul de a face un mare salt,lucru care trebuia sa se intample in urmatorii doi ani de la relansarea din 2005. Intr-adevar este bine desenat, dar la asta pot lucra si concurentii. De unde rezulta ca tot despre content e vorba, ca si despre marketing-doua lucruri care ar putea merge mult mai bine.

  Comment by calincosmaciuc — November 23, 2007 @ 6:44 pm | Reply

 3. Cornel Nistorescu era un editorialist pe care il pretiuiam mult. A plecat el, si brusc ziarul a devenit mult mai putin interesant. 🙂

  Comment by obreda — December 7, 2007 @ 10:16 am | Reply

 4. […] acelasi subiect puteti citi si: |> evenimentul zilei – 5000 de aparitii Leave a Comment LikeBe the first to like this […]

  Pingback by [media_details] — June 13, 2011 @ 10:55 am | Reply

 5. […] acelasi subiect puteti citi si: |> evenimentul zilei – 5000 de aparitii Leave a Comment LikeBe the first to like this […]

  Pingback by Mihai Carciog [1940-2011] « [media_details] — June 13, 2011 @ 10:57 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: