[media_details]

November 13, 2007

agentia de balbaieli guvernamentale

Filed under: media,readearship,research,romania — iann @ 12:12 am

doua sondaje facute  la distanta de 2-3 luni, diferente intre volumul esantionului si profesionalismul cu care au fost facute. castigator: curs pentru cna [finantare phare] iar zmeura o ia gallup pentru agentia de stategii guvernamentale [asg]. nu mi-as fi adus aminte de ultimul [agenda politica si agenda populatiei 8] daca nu incercam sa compar datele. eu cred ca asg a dat bani pentru un sondaj irelevant. astfel la intrebarea care este ziarul central pe care il cititi cel mai des ordinea ar fi urmatoarea: libertatea, adevarul, evenimentul, jurnalul, romania libera, curierul national, gandul, ziua, ziare financiare, ziare sportive. ma intriga scorul atat de scazut pe care il iau ziarele sportive in conditiile in care vand mai mult decat quality-uri la fel cum curierul national e mai citit decat gandul si ziua in conditiile in care vinde de 10 ori mai putin decat cele doua. sper ca expertii de la guvern sa nu foloseasca sondajul din ograda proprie si sa ia aminte la cel realizat pentru cna. review-uri: gabi dobre//comanescu si tony tesiu//iqradio.

3 Comments »

 1. ASG a reusit ceea ce n-au putut nici baietii de la Divertis: sa ne distreze pentru o perioada mai lunga de timp (de fiecare data cand vine vorba despre acest demers al lor). Un super-sondaj, cu super rezultate! O sa construiesc un altar acestui sondaj, in care am inceput sa cred sincer inca din secunda 1… lol!
  Probabil ca respondentii care nu au dat raspunsurile corecte au fost declarati “veriga slaba” si eliminati din concurs!

  Comment by Tudosiei — November 13, 2007 @ 10:50 am | Reply

 2. Sondaje facute ca niste baieti de la institutele alea sa ia niste bani degeaba si sa ne arate ce ocupati sunt. La asta facut de CNA m-am uitat si eu zilele trecute. Inca ma mai gandesc daca sa il comtentez si eu sau nu la mine pe blog. Este intr-adevar la fel de inutil ca si cel al asg. Daca nu deranjez prea tare, aici am scris si eu acu o luna despre el.
  http://adriantudor.wordpress.com/2007/10/13/un-sondaj-inutil/

  Comment by Adrian Tudor — November 13, 2007 @ 8:28 pm | Reply

 3. @marius: ne-au distrat dar ne-au luat si banii fara sa ne zica nimic
  @adrian: desi sunt obisnuit cu sondajele sterile si cu aceleasi concluzii [vezi imas, curs] cel de la cna este mult mai explicit [probabil din cauza finantarii Phare]. poate ca oamenii din institutele de sondare a opiniei publice vor invata sa integreze in astfel de proiecte si oameni din media care sa ofere si o perspectiva din partea clientului.
  – nu deranjezi
  – contentariile tale sunt foarte ok asa ca ti-ai capatat locul in rss 🙂

  Comment by iann — November 13, 2007 @ 11:39 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: