radioul public face si el pasi buni pe zona de promovare, acum ca tot sunt sondaje, iar vanzarile de publicitate [clir media] sunt in grafic.
– derulare campanie: septembrie-octombrie/ creatie Violet + expunere Euromedia in valoare de 77.200 euro [261.800 lei], fata de 68,000 euro [220.000 lei] cat se anuntase initial. locatii: Bucuresti [20 bilboard-uri/ 10 citylight-uri/ troleibuze colantate/ un mash Ateneu] + 10 orase [Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Suceava, Targu Mures si Timisoara// 5 bilboard-uri si 8 citylight-uri de oras]
– a doua campanie pe anul asta dupa cea din primavara [“Cum iti suna o excursie” / 5 martie-27 aprilie/ cu premii o excursie, saptamanal, in una dintre capitalele europene, 100 de euro pe zi acordati la trei ascultatori cu intrebari de cultura generala] si comunicata tot pe outdoor: 10 troleibuze colantate troleibuze /spoturi de InterCity/ bannere in Bucuresti si tara/ 2.000 de afise/50.000 de flyere].
– nu stiu cat si-au bugetat pe 2007 dar anul trecut au avut unul de 238.000 de euro [sursa date: srr via standard 1& 2]
bani aruncati pe geam. problema nu este concurenta care musca din audiente, asa cum pare sa sugereze campania asta, ci incapacitatea alora de la radioul public de a intelege de ce le merge prost.
ca sa parafrazez o manea: “jeana nu e moarta/ jeana se transforma”. or la radio romania exista feelingul ca jeana e un pic tampitzica si poate fi usor pacalita cu niste bannere.
nashpa e operatiunea de aburire se desfasoara din banii mei.
mai util ar fi fost o redesenare a schemei de personal si a filosofiei de viata a radioului public.
Comment by sugarkube — September 22, 2007 @ 9:55 pm |
sunt convins ca exista multe probleme la radioul public insa redesenarea trebuie sa fie atat de personal cat si de comunicare. nu as fi asa de transant cu aburirea, pentru ca aceasta campanie mi se pare corecta ca si mesaj. daca vor schimba ceva si in programe ar fi foarte ok.
Comment by iann — September 23, 2007 @ 9:14 am |
De acord cu faptul ca RRA trebuie sa-si restructureze mult programele inainte de a face campanii de marketing. Dar poate au facut-o si nu stiu eu. Poate este un nou sound, RRA-ul. Totusi campania nu comunica ca au facut asta, ci doar ca asa cum e, ei considera ca e bine.?!? Asta inteleg eu!
In plus, hai sa nu ne pacalim ca cine cumpara niste panouri de la Euromedia face marketing. Fara mix de marketing (tv, presa, outdoor, internet si multe altele) e greu sa spui ca ai facut marketing. Doar asa daca vrei sa bifezi pe lista de activitati.
Comment by Theo M. — September 23, 2007 @ 10:23 pm |
theo, de la machetele de acum ceva ani in care pe langa o sigla mai era ceva text, campania asta mi se pare un pas mic dar inainte. problema identificata de rra [au facut focus grupuri :)] a fost ca ascultatorii stiu evident de postul de radio insa nu stiu frecventa. de acord ca nu e o campanie integrata si daca ne uitam la veniturile atrase de la bugetul de stat o sa vedem ca cel de marketing e de fapt o faramitura insa ce fac ei acum e un semn de dezmortire. azi o campanie de outdoor, la anul o campanie integrata. sper 🙂
Comment by iann — September 24, 2007 @ 8:04 am |
Acum vreo doua luni, cand am vorbit cu Razvan Stamatescu de la SRR, spunea ca radioul public incerca sa fie cat mai precaut in folosirea banilor publici si evita excesul de publicitate outdoor, in presa scrisa si tv. Se pare ca s-au razgandit. Oricum, o campanie de promovare a radioului public este binevenita.
Comment by Simina Mistreanu — September 24, 2007 @ 5:04 pm |
fata de bugetul SRR, cel pentru campania asta e ok. adica nu e exces 🙂
Comment by iann — September 24, 2007 @ 5:34 pm |
Iann, crezi ca TVR le-ar cere bani? Adica nici pe TVR nu se pot promova? Nu este prima campanie. Sunt la a doua campanie exclusiv outdoor. Si apropo de focus grupuri, normal ca oamenii nu stiu frecventa pentru ca nu-i intereseaza. Normal ca toata lumea stie de Romania Actualitati. Cand vor fi interesati sa asculte, atunci vor retine si frecventa. Inchipuie-ti focus grupul: Ascultati RRA? Nu! De ce? Ca nu stiu frecventa. 🙂 Este hilar. In plus, nu poti obtine o informatie de genul asta, ca oamenii nu stiu frecventa (cantitativa), din cateva focus grupuri (cercetare calitativa). So?
Comment by Theo M. — September 24, 2007 @ 11:02 pm |
Sloganul e prost. Muzica e apanajul unor posturi dedicate, care se scalda in toate genurile si tipurile posibile.A spune “muzica buna” e ca si cum o pizzerie ar alege un slogan de genul “mancare buna”. Iar stirile si mai bune (decat muzica) reprezinta o raportare la ceva ce nu convinge defel, deci…
Pe de alta parte, la nivel vizual e mai mult decat ne-am fi putut astepta.
Comment by cosmin — September 26, 2007 @ 1:50 pm |
Suna a Europa FM. Iar vizualurile nu sunt inovative de loc. Dar e un punct de inceput…
Comment by Sorin — September 29, 2007 @ 8:02 am |
O campanie care pare sa fie lipita de brand cu banda adeziva. Beneficiul nu e credibil, nu e specific si nu e sustinut de programe.
Laudabil ca incearca…doar nu incearca pe banii lor.
Comment by Diana — October 11, 2007 @ 12:16 pm |
[…] >>pe acelasi subiect puteti citi si: – ohoho pentru actualitati […]
Pingback by 80 de milioane si ani de radiodifuziune « [media_details] — July 15, 2008 @ 5:38 pm |
As vrea sa incep prin a le da dreptate tuturor celor care afirma ca la radio lucrurile se urnesc greu. Corect. As vrea insa sa am si o observatie: ascult matinalele – dimineata dementa, carcotasii, europa fm cu monica anghel care mai are putin si ne invadeaza casele intrand prin boxe…..ascult pentru ca sofez…..imi pare rau dar trebuie sa remarc: stiri proaste, citite din ziare, barfe despre viata privata a unora, glume nereusite si reusite (proportie de 10:1), hahaiala, de multe ori umor facil, vulgar. Ce as alege? Eu as alege o informatie si o piesa, de format bine apreciat de Europa Fm, dar stricat de matinalul ala isteric monica anghel bla bla. As alege carcotasii dar de multe ori ii gasesc ca pe o fata batrana cu vibratorul ramas pornit in ea, iar daca gainusa e in forma proasta, huidu nu poate articula nimic inteligent. M-am gandit mult pana sa scriu. Nu iau apararea postului public. Are hibele lui, oamenii inca au limbaj de lemn. Dar intre aceste minusuri, exista informatie si nu prezumtia ca eu sunt un cretin si inghit orice prostie. Iertati-ma pentru curaj, e pentru prima oara dupa 1990 cand pledez pentru postul public. Am inceput sa prefer decenta unui umor cretinoid. Va doresc numai bine.
Comment by un_sofer_grabit — January 17, 2009 @ 12:01 am |