[media_details]

September 19, 2007

trei valuri la masurarea audientei radio

Filed under: radio,research,romania — iann @ 6:35 pm

jucatorii din piata de radio [ara + cna] au decis ca incepad cu 2008 sa mai adauge un val la masurarea audientei si profilului ascultatorilor de radio, asa ca vor fi trei pe an [fata de doua in present: martie-aprilie si septembrie-octombrie].  deci masuratorile ar fi in transele februarie-martie/ mai – iunie/ septembrie – octombrie plus o luna cat dureaza compilarea datelor si comunicarea lor. se dorea sa fie patru cum exista si pe print insa s-a ajuns la consens de 3, mai ales ca sunt si extracosturi. cum se face masurarea audientei radio si evolutiile din valul din primavera gasiti la magister toni. imas si mercury mai sunt agreate ca si institute de cercetare pentru inca trei ani [imas mai este angrenat si in masurarea audientei de print alaturi de metromedia]. asa ca vom urmari inca un val de promotii incepand de anul viitor pe radiouri.

promo: poti gasi multifunctionale [imprimanta, scanner, copiator] la unicul magazin online de sapte stele din Romania –> marketonline.ro

6 Comments »

 1. […] va fi masurat in 3 valuri Am aflat de pe blogul lui Iann (link) ca audienta radio va fi masurata in 3 valuri incepand cu […]

  Pingback by Radio va fi masurat in 3 valuri « Razvan David’s blog — September 19, 2007 @ 7:10 pm | Reply

 2. Uite ce comunica CNA (extrase din comunicatul din 19.09):
  “In cadrul licitatiei s-a stabilit o noua metodologie de masurare: vor exista 3 raportari ale datelor de audienta pe an, masurarea in teren facandu-se continuu pe toata perioada anului. Cele 3 raportari vor reflecta trei perioade de culegere a datelor care vor fi: ianuarie-aprilie, mai-august, septembrie – decembrie”

  Comment by IQRADIO — September 20, 2007 @ 12:13 am | Reply

 3. da toni am primit si eu komunicatul. septembrie-decembrie e si acum adica 7 septembrie-7 noiembrie cu raportare in decembrie. mai-august inseamna masurare mai-iulie cu raportare in august si da ai dreptate cred ca o sa fie ianuarie martie cu raportare in aprilie desi nu cred ca se vor trezi oamenii ca sa inceapa pe 7 ianuarie :).

  Comment by iann — September 20, 2007 @ 8:52 am | Reply

 4. iann … “masurarea se va face continuu” .

  Comment by parvan — September 20, 2007 @ 12:24 pm | Reply

 5. cristi esti binevenit cu detalii tehnice. ca banuiesc ca ai fost la intalnire, comisie paritara etc.

  Comment by iann — September 20, 2007 @ 12:45 pm | Reply

 6. Da am fost in Compar, dar nu obisnuiesc sa “dau din casa”.
  Si oricum comunicatul e destul de limpede:

  – “masurare continua”= se fac chestionare in fiecare luna/saptamana etc. tocmai pt a se evita povestea cu sezonalitati/promotii etc.

  – raportarea se va face doar de 3 ori si contine datele culese in ultimele 4 luni (nu e roll-over sa contina ultimele x luni si deci o parte de luni sa fie continute in mai multe raportari ca la SNA)

  n-are nici o treaba masurarea cu compilarea/raportare… exista mai multi oameni in firmele de research, unii fac raportare in timp ce altii culeg date pt viitoarele raportari 🙂

  Comment by parvan — September 20, 2007 @ 1:23 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: