[media_details]

September 12, 2007

adevaratele dileme

Filed under: cotidiane nationale,publishing,romania — iann @ 1:17 pm

daca o listare la Bursa este serios luata in calcul in cativa ani de Adevarul Holding cred ca mai intai ar trebui cultivata o comunicare adecvata a rezultatelor financiare, care ar fi putut incepe cu cele din primul semestru al lui 2007. in interviul luat de simona fartat directorului general al acestui grup de presa, Razvan Corneteanu, apare informatia ca Adevarul Holding se apropie de rulaje de 18-20 milioane de euro. m-as bucura sa aflu ca cele 2 titluri principale [Adevarul, Click] au ajuns la cifre mari de vanzari [exemplare si advertising] incat sa le egaleze intr-un timp atat de scurt pe cele, sa zicem, ale grupului intact din 2006 [Jurnalul si Gazeta]. cifra ar putea sa reprezinte investitiile preconizate pe acest an in care un prim pas il reprezinta achizitionarea sediului din fabrica de glucoza pentru 10 milioane de dolari [7,2 milioane euro]  de la connect business park sa. mai e de remarcat ca holdingul detine si o companie de monitorizare de presa si ca intentioneaza sa dea carti cu ziarul [“nu este un instrument de marketing destinat cresterii vanzarilor … ci pentru a ajuta imaginii cotidianului”]. plus achizitii si lansari pe zona de print.

promo: poti gasi super televizor la unicul magazin online de sapte stele din Romania –> marketonline.ro

Advertisements

6 Comments »

 1. “Rulajele” ar fi una, si “cifra de afaceri” ar fi cu totul alta. Eu nu cred ca Adevarul Holding are pe 2007 cifra de afaceri de 18 milioane nici sa ma calce trenul, exceptand varianta ca face vreo achizitie mare de presa, si ii integreaza cifra de afaceri.

  Comment by Alexandru Raducanu — September 12, 2007 @ 1:29 pm | Reply

 2. Super naspa ca au pierdut licenta TV. Aia valora intr-adevar multi bani. Doar licenta. Or sa vada cand or sa incerce sa ia alta. In plus, Tv-ul este supra-incarcat cu publicitate, rate-card-urile sar in aer in fiecare an cu doi digiti, orice Tv e invadat de publicitate. Print-ul gafaie, premisele sunt sumbre. Nu ii inteleg pe oameni… par sa inoate impotriva curentului.

  Comment by Alexandru Raducanu — September 12, 2007 @ 1:34 pm | Reply

 3. pai ia faceti lumina pentru necunoscatori si explicitati cei doi termeni magister raduku.

  Comment by iann — September 12, 2007 @ 1:35 pm | Reply

 4. Nu sunt un finantist, dar la “rulaje” intra investitiile. Daca Paticiu cumpara Casa Poporului pe firma Adevarul Holding, o sa aiba un rulaj mai mare ca PRO TV’u, dar asta nu inseamna si cifra de afaceri = vanzari (retail + publicitate).

  Comment by Alexandru Raducanu — September 12, 2007 @ 1:37 pm | Reply

 5. […] vintila corbul la adevarul Filed under: books, publishing, romania — iann @ 8:06 pm adevarul holding merge si in zona de editura de carte. cu ocazia targului gaudeamus va lansa cartile scrise de vintila corbul si eugen burada [25 de titluri // cenusa si orhidee la New York, Holywood infernul viselor etc] care vor fi impachetate elegant, hartie buna si supracoperta de piele [exact cum erau titlurile  de la prietenii cartii pe vremuri]. un exemplar ar costa in jur de 50 ron [500.000], se vor acorda discounturi la mai mult de doua exemplare si vor putea fi gasite si in librariile Diverta. se lucreaza si la site-ul colectiei adevarul iar cartile nu vor merge pe moment cu ziarul asa cum procedeaza cotidianul. pe acelasi subiect vezi si arhiva >> […]

  Pingback by vintila corbul la adevarul « iann — November 12, 2007 @ 8:06 pm | Reply

 6. Super naspa ca au pierdut licenta TV. Aia valora intr-adevar multi bani. Doar licenta.

  Comment by laurentiu vlad — February 28, 2008 @ 12:01 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: