[media_details]

August 16, 2007

de la rusi vine banul

Filed under: advertising,europa — iann @ 10:12 am

 media-agencies-russia.jpg

veniturile inregistrate de agentiile de media din rusia [afiliate retelelor internationale] sunt comparabile cu cele obtinute de pe piete mult mai dezvoltate cum ar fi franta sau spania, sustine cotidianul rus kommersant [editia engleza] citand studiul recma. 23 de agentii au rulat in 2006 peste 3,4 miliarde de dolari, suma calculata pe baza cheltuielilor primilor 200 de advertiseri [clienti] la care s-au aplicat discounturi de  70% pe TV, 45% pe radio si 35% pe presa scrisa. podiumul este ocupat de starcom cu 309 milioane de dolari [+ 42% fata de 2005] , mediavest cu 227 milioane [+ 104% fata de 2005] si initiative cu 205 milioane [+ 20% fata de 2005] iar numai putin de 6 agentii si-au dublat cifra de afaceri bugetele rulate, fata de anul precedent. starcom si mediavest sunt parte a publicis si au atras noi clienti cu bugete serioase:  LG [+ 40 ml. $], VimpelCom [33 ml. $/operatorul numarul doi de telefonie mobila], Avon [30 ml. $] si Gillette [30 ml $]. evident ca si la ei sunt discutii  despre relevanta studiului si ca unele din agentii isi ingroasa artificial cifra de afaceri tocmai cand sunt in negocieri cu retelele internationale care vor sa cumpare actiunile partenerilor locali. cifra de 3,4 miliarde mi se pare mai aproape de adevar pentru ca ma intrebam daca cea din studiul groupm e la rate-card sau  neta.

Advertisements

2 Comments »

  1. Inteleg eu gresit sau e vorba de cifra pe TV rate card -70% discount? Ce relevanta are rate card-ul pe TV, chiar si in Rusia?

    Comment by ipo — August 16, 2007 @ 12:11 pm | Reply

  2. “all our buying billings estimates are based on the analysis of ad monitoring figures and not on companies’ income or revenues. Hence, this research is not a financial report and the evolution of the billings, year on year, is not comparable to that of the revenues, income or turnover” scrie la ei pe site . o discutie interesanta pe subiectul asta gasesti si pe vechea versiune a blogului lui Razvan Varabiescu [Media Direction]

    Comment by iann — August 16, 2007 @ 5:47 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: