[media_details]

July 16, 2007

audiente de vara

Filed under: cotidiane nationale,publishing,readearship,romania — iann @ 1:38 pm

ultima raportare a datelor SNA nu aduce nimic nou sau spectaculos, podiumul ramanand acelasi in ceea ce priveste cotidianele nationale cu mentiunea ca gratuitul compact [ringier] beneficiaza pentru prima data de date si intra foarte bine 272,000 cititori [imediat dupa romania libera si inaintea lui ziua]. celelalte cotidiane [libertatea, jurnalul national, gazeta sporturilor, evenimentul zilei, pro sport, adevarul, romania libera] stagneaza sau inregistreaza mici scaderi pe all urban, dar posibil incadrabile in marja de eroare [minus 1-3%]. cresteri gandul [+ 3%], ziarul financiar [+10%], cotidianul [+ 5 %]. cel mai important cotidian local, gazeta de sud, desi valul trecut [19] inregistrase o crestere de 8%, scade cu 12% in cel prezent, prilej cu care ziarul il depaseste desi si el in scadere iar cotidianul nu a fost suficient de bine comunicat.  interesant, pe urban, ca gandul depaseste ziua.

consemnari: ziarul financiar [interesant e graficul], jurnalul, gandul.

audiente_cotidiane-nationale_sna-20_iann.jpg

Advertisements

4 Comments »

 1. Hello again!

  Scurt si la obiect prezentarea de la tine. Mi-ar fi placut, totusi, sa fi facut o delimitare clara – asa cum face de ceva vreme intreaga piata – intre cotidiane.
  Tabloidele, ziarele de calitate si ziarele de sport pot sta la un loc la o privire grabita. Noi astia care ne aplecam mai tare pe cifre acceptam categoriile si le tratam ca atare.
  m.

  Comment by Tudosiei — July 16, 2007 @ 2:43 pm | Reply

 2. bine ai revenit dragul meu. desi sunt de acord cu obiectia ta cred ca o astfel de prezentare ar fi incompleta. nu e vorba de o privire grabita ci de ansamblu. ceea ce am prezentat mai sus sunt date concise si vulgarizatoare. dar nu mi se pare ok nici graficul jn pentru ca ai putea crede ca doar categoria quality exista pe piata de ziare [adica nici un cuvant despre tabloide si mai ales despre cel mai bine vandut cotidian din romania]. pentru ca discutia in fond nu este neaparat pe cifre ci pe calitatea publicului, nu? si mai am o intrebare – chiar daca e cotidian regional [ma rog de bucuresti, de metrou, etc] in ce categorie s-ar inscrie compact?

  Comment by iann — July 16, 2007 @ 3:23 pm | Reply

 3. […] Source: Iann […]

  Pingback by Newspaper Innovation » Blog Archive » Readership Romania — July 25, 2007 @ 1:59 am | Reply

 4. […]   pe acelasi subiect puteti citi si: – expresul trage si la Cluj – inca 2 ziare locale gratuite – audiente de vara – al doilea […]

  Pingback by Ring: cotidian si hotel cu acelasi nume « [media_details] — April 21, 2008 @ 12:36 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: