[media_details]

June 24, 2007

alergand dupa un ziar

Filed under: europa,publishing — iann @ 3:46 pm

cele doua cotidiane economice nationale din franta isi anunta cititorii ca luni, 25 iunie, nu vor apare pe piata. in cazul Les Echos [in acest moment detinut de grupul Pearson, editorul Financial Times] problema o constituie incercarea grupului francez LMVH [Luis Vuitton] de a prelua ziarul fara a oferi garantii clare asupra pastrarii independentei editoriale si a viitorului ziarului [inclusiv a personalului redactional] si situatia de monopol care s-ar crea pentru ca LMVH ar controla 2 publicatii cu acelasi profil [tabloul aici].

Pe de alta parte, LMVH detine in acest moment La Tribune, care isi anunta sustinerea pentru colegii sai de breasla confruntati cu tentativa de preluare si anunta la randul lor ca nu vor apare luni, dar desigur mai interesati fiind de posibilitatea inchiderii sau vanzarii propriului ziar, care are cifre de vanzari si audienta mai mici decat concurenta sa [Les Echos 177,766 copii vandute; 685,000 cititori/ La tribune 78,633 copii vandute – 411,000 cititori].

e de urmarit cum relateaza aceste ziare propriile problemele pentru cititorii sai si tonul moderat al ostilitatilor. nu stiu daca se impune comparatia insa aduceti-va aminte scandalul de la Romania Libera si modul in care a ales echipa de atunci sa isi informeze cititorii.  

Advertisement

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: