[media_details]

June 19, 2007

we live in financial times

Filed under: media,tranzactii — iann @ 1:35 pm

dow-jones.jpg

wall street journal [WSJ] este incoltit. dupa deja clasica oferta a lui murdoch de 5 miliarde de dolari pentru familia bancroft [detinatoarea produsului] iata ca si financial times FT [pearson] face o contraoferta, incercand o apropiere de general electric care detine televiziunea de business cnbc. in acelasi timp grupul pearson isi vinde participatiunea sa din compania care editeaza cotidianul francez lesechos evident pentru a incerca sa faca rost de lichiditati. culmea, omul care il consiliaza pe murdoch in preluarea WSJ este cel care a asigurat succesul FT in USA. recent a fost si anuntul de fuziune thomson-reuters. deci clar integrare media pe agentie b2b, print, TV, web etc.

world-financial-medias.jpg 

nu m-as fi apucat sa scriu asta daca nu vedeam postului lui antonio giner, un fin cunoscator al mediei internationale. raspunsul scurt si transant: no way FT. de ce? Pai dincolo de un brand trebuie sa existe si un business. nu e profit, presiunile cresc, se dau jurnalisti afara, calitatea scade. la fel e si la wsj si la new york times [una peste alta atat FT cat si WSJ si-au marit preturile de coperta/ FT- 1£ > 1.30£ in UK, WSJ 1$> 1.50$/ sigur ca pretul abonamentelor a ramas acelasi insa aceasta marire se va vedea si acolo peste 6 luni adica abonamentele pe 2008, ca oamenii astia lucreaza calculat].

chiar daca murdoch castiga, FT mai are o sansa. grupul bloomberg care trebuie sa reactioneze la tranzactia thomson reuters. cam ce cifre de afaceri invart oamenii astia gasiti intr-un excelent grafic business standard [pacat ca nu au pus si Bloomberg si ca graficul nu se regaseste in site/a fost preferata poza cu murdoch] plus un material amplu.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: