[media_details]

June 13, 2007

cancan cancan, dar e pe bani?

Filed under: media,romania — iann @ 2:26 pm

campania derulata de 23 si cancan cred ca va concura anul viitor la effie si e posibil, dupa succesul gazetei/headvertising de anul asta, sa ia si premiu. dar sa raspundem asteptarilor lui ionut :

cu cine concureaza cancan? Daca jurnalul si-a gasit o pozitionare de numarul 1  a ziarelor quality, cancan ar putea fi primul tabloid de calitate? evident ca pozitia de lider detasat a libertatii, neatacata consistent pana acum, constituie o oportunitate si o provocare pentru orice publisher.

mediile anuale de vanzari pe editie 2006 au aratat asa:
Libertatea: 264.078 exemplare/ Jurnalul National: 84.331/
Prosport: 76.425/ Gazeta: 73.423
Evenimentul zilei: 68.383/ Romania Libera: 56.702/
Gandul: 31.483/ Adevarul: 24.671
Ziarul: 23.196/ Click (Averea): 22.350/
Ziua: 20.754/ Ziarul Financiar: 16.493

radu budeanu (ciao) are experienta manageriala pe astfel de produse fapt care s-a vazut si in cazul averea unde a reusit sa transforme produsul dintr-unul pozitionat financiar intr-un tabloid si care a ajuns in doar 12 luni chiar in spatele ziarului “ziarul” ca si vanzari, iar apoi l-a vandut trustului Adevarul controlat de dinu patriciu, care a preferat sa compere un loc pe piata in loc sa lanseze alt titlu nou [ ulterior averea a devenit click].

cifrele anuntate de bogdan naumovici sunt cele corecte (vanzari in medie de 40,000 copii in lunile martie/aprilie) insa mai e mult de munca. pentru ca  problema pentru astfel de produse nu este neaparat sa vanda multe copii (cu siguranta ca o promotie i-ar ajuta sa urce si mai mult) si sa aiba venituri din circulatie cat atragerea de publicitate, asa cum se pune problema si in cazul otv. si mai intervine faptul ca mai are deja un concurent click care nu sta cu mainile in san.

cancan este una din putinele lansari de cotidian national din ultimii ani iar campania este ceea ce ii si trebuia acestui produs. insa ca sa poata ameninta serios piata de tabloide cred ca ar trebui sa vanda in jur de 80,000 de copii pentru a putea beneficia si de atentia advertiserilor. iar daca ajunge acolo e posibil ca radu budeanu sa mai primeasca o oferta de preluare a acestui titlu.
 

Advertisements

1 Comment »

  1. […] sa va faceti o idee despre evolutia celor doua aveti doua materiale la dispozitie: cancan cancan, dar e pe bani? si click pe […]

    Pingback by referintele raman de cancan « [media_details] — January 16, 2008 @ 5:42 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: