[media_details]

June 1, 2007

ringier renunta la saptamanalul Cash

Filed under: europa,saptamanale — iann @ 2:36 pm

grupul elvetian renunta la editia tiparita a saptamanalului Cash anunta presa de limba franceza din tara cantoanelor (le temps, la tribune de geneva, romandie news), fapt confirmat si de site-ul companiei. cash a constituit modelul dupa care a fost dezvoltat saptamanalul Capital, pe care ringier il detine in Romania.

lansat in 1989, Cash vindea 61,547 exemplare si avea o audienta de 272,000 cititori. motivul anuntat il constituie concentrarea pe mediile electronice (web/mobil) si a cotidianului gratuit Cash Daily (26,000 utilizatori inregistrati la “Livepaper” si o distributie de 100,000 exemplare pe hartie. cei 46 de angajati ai saptamanalului, dintre care 25 de jurnalisti, au fost distribuiti in “marea majoritate” la publicatiile grupului.

in acelasi timp, ringier a cazut de acord cu axel springer ca cei 43,000  de abonati sa primeasca, la alegere, pe perioda ramansa de abonare, unul din produsele de business ale axel springer (saptamanalul Handelszeitung, sau unul din bilunarele Bilanz si Tocks).

vanzarile produselelor de business sunt asa: Finanz und Wirtschaft (Tamedia) –  34,538 copii/ handelszeitung – 30,776 copi/ bilanz – 38,100 copies / tocks – 8,248

update: scriu despre asta Antonio Giner si Piet Bakker

1 Comment »

  1. Ringier renunta si la saptamanalul Capital din Romania. Dar usor, usor. Numarul de cititori scade repede. Iar daca ne uital in caseta cu numele redactorilor vedem ca in ultimul an de la capital au plecat vreo 20 de oameni. Mai multi decat numarul de redactori.

    Comment by Iliescu — June 9, 2007 @ 12:42 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: